He-man keert terug naar het witte doek

He-man toy He-man Dolph Lundgren

Het speelgoed uit de ’80s blijft hot in Hollywood. Na de Turtles en natuurlijk de Transformers maakt He-man zijn comeback in de bioscoop. De macho-tegenhanger van Barbie was ontieglijk populair bij de kids uit de jaren ’80.

Ook ondergetekende bracht in zijn kindertijd heel wat uurtjes door met de plastieken spierbundel en zijn aartsvijand Skeletor. He-man kende al verscheidene populaire cartoon-adapties. In 1987 werd met Master Of The Universe** al een poging ondernomen om het verhaal te verfilmen. Maar dit Dolph Lundgren-vehikel faalde jammerlijk op vele fronten. Deze keer ziet het er veelbelovender uit. De nieuwe He-man film wordt immers gemaakt door überproducer Joel Silver, bekend van blockbusters als Die Hard*****, Lethal Weapen***** en The Matrix*****. Hij heeft beloofd dat de film de grafische stijl van 300*** zal meekrijgen. Hopelijk spendeert men deze keer meer aandacht aan zaken als plot en karaktertekening. Wie He-man gaat vertolken is nog niet bekend. Wij gokken op The Rock, die perfect zou zijn voor de rol. En nu allemaal samen: “By the power of Greyskull. I have the power!”

Bekijk alvast onderstaande fragmenten en voel de nostalgie over u heen dalen:

De intro van de originele animatieserie:

De trailer van Masters Of The Universe:

De even onozele als opwindende final battle tussen He-man en Skeletor:

3 thoughts on “He-man keert terug naar het witte doek”

  1. Ik weet da ik die film als klein manneke graag zag, maar battle trekt idd nimmer op veel :-) Grafics zijn nimmer van deze tijd. Lundgren is toch wel ideaal gecast voor deze rol zenne, destijds. Kon hij maar wa beter acteren :-p

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.