La Ch’tite Famille recensie op Telenet Play More

La Ch'tite Famille recensie op Telenet Play MoreLa Ch’tite Famille ***

Regie: Dany Boon (Bienvenue chez les Ch’tis, Supercondriaque)

Met Dany Boon, Line Renaud, Laurence Arné, Valérie Bonneton, Guy Lecluyse, Pierre Richard, Judi Beecher, Kad Merad,..

Speeltijd: 106′

Ga kijken als je hield van vervolgen op legendarische Franse films zoals Qu’est-ce qu’on a encore fait au Bon Dieu?

Het verhaal: Valentin D is de design-architect van het moment die beweert een wees te zijn, omdat hij te beschaamd is om toe te geven dat hij de zoon is van handelaars in oud ijzer uit het noorden van Frankrijk.

La Ch'tite Famille recensie op Telenet Play More

Ons verdict: Met een omzet van 245 miljoen dollar is het verwonderlijk dat Dany Boon na 10 jaar nog steeds geen vervolg heeft gebreid op Bienvenue chez les Ch’tis, maar La Ch’tite Famille moet de Franstaligen onder ons zich even gelukkig voelen. De film heeft niets te maken met het vorige, maar het concept is duidelijk. Deze keer is het aan de mensen van het Noorden om de Parijzenaars onder ons met een hoofden zoals een kalf (Parigot tête de veau) belachelijk te maken.

Spijtig genoeg is La Ch’tite Famille niet op hetzelfde niveau als Dany Boon’s regiedebuut, maar het kan er best door met leuke grappen & situaties en vooral een meer uitgebreidere woordenboek in het Ch’ti die altijd grappig blijft. Laurence Arné maakt indruk naast Dany Boon, maar ook deze keer is het Line Renaud die de show steelt samen Boon uiteraard. Met een scherpere cinematografie hadden we toch een beter scenario verwacht, want uiteindelijk begint de film sterk, houdt goed stand, maar aan het einde gaat het spijtig genoeg de mist in alsof de schrijvers geen inkt meer hadden om verder te schrijven. De Johnny Hallyday-referentie vonden thans best goed gevonden, maar het verliest aan kracht.

Kortom, La Ch’tite Famille is net zoals Qu’est-ce qu’on a encore fait au Bon Dieu? een stuk minder als zijn voorganger, maar het kan er door. Pik het mee op Telenet Play More, de plek om lokale content te streamen.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.