Bienvenue chez les Ch’tis recensie op Telenet Play More

Bienvenue chez les Ch'tis recensie op Telenet Play MoreBienvenue chez les Ch’tis **** 1/2

Regie: Dany Boon (Supercondriaque, Rien à déclarer)

Met Kad Merad, Dany Boon, Zoé Félix, Anne Marivin, Line Renaud, Philippe Duquesne, Guy Lecluyse, Patrick Bosso, Stéphane Freiss,…

Speeltijd: 106′

Ga kijken als je hield van Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu?

Het verhaal: Philippe & Julie Abrams willen kost wat kost hun pensioen uitzitten aan de Cote d’Azure en Philippe probeert dan ook alles om verplaatst te worden naar een postkantoor in het Verre Zuiden. Zijn pogingen zorgen er weliswaar voor dat hij doorverwezen wordt naar het verre Noorden waar het in hun ogen amper mogelijk is om te overleven…

Bienvenue chez les Ch'tis recensie op Telenet Play More

Ons verdict: Het duo Kad Merad & Dany Boon staat bij onze Zuiderburen altijd galant voor een avondje lachen & grollen en dat heeft het o.m. te danken aan het legendarische Bienvenue chez les Ch’tis die in het voorjaar van 2008 zo’n slordige 245 miljoen dollar ophaalde.

Boon, die geboren was aan het grensstadje Armentiers met Frankrijk & België, vindt dankzij zijn persoonlijke ervaringen een geweldige manier om te lachen met de verschillen tussen Noord- & Zuid-Frankrijk en als Belg pik je daar een mooi graantje mee, gezien heel wat van de moppen perfect op (de Franse accenten van) Vlamingen & Walen kunnen toegepast worden. Niet iedereen is daarmee opgezet, want het dorpje Bergues of Sint-Winoksbergen is eerder Vlaams dan Frans, maar kom. De dialogen zijn met momenten wat kinderlijk (vooral in het begin), maar de interactie tussen Philippe (Kad Merad) & Antoine (Dany Boon) is van topniveau en ondersteunende rollen door Line Renaud, Anne Marivin & Zoé Félix geven Bienvenue chez les Ch’tis net dat stukje meer om serieus genomen te worden. Met een budget van amper 11 miljoen euro moet je geen al te fraaie beelden verwachten, maar in het “grimmige” Noorden komt de cinematografie van mindere kwaliteit perfect tot zijn uiting. Dat maakt het dan ook zo legendarisch, de combinatie van al deze elementen maakt Bienvenue chez les Ch’tis tot wat het is. Een soort van B-film die uitgroeit tot een klassieker van een komische Franse film die je keer op keer doet lachen van plezier.

Kortom, Bienvenue chez les Ch’tis is één van de beste Franse komedies van het laatste decennium. Het is sinds Les Aventures de Rabbi Jacob geleden dat we nog zo met een Franse film hebben gelachen. Op een gelijkaardig niveau als Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu?! Pik het mee op Telenet Play More, de plek om lokale content te streamen.

Bienvenue chez les Ch'tis - extrait

Bienvenue chez les ch'tis extrait

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.