Final Score Telenet Play recensie

Final Score ***1/2

Met: Dave Bautista, Ray Stevenson, Pierce Brosnan

Speelduur: 100?

Als je houdt van Sudden Death, Under Siege 2 en andere Die Hard epigonen, is dit -zeker in tijden van zomerse schaarste- een aanradertje!

Het verhaal: Tijdens een druk bijgewoonde voetbalmatch, nemen terroristen de controle over van het stadion. Slechts 1 man staat tussen hen, en potentieel duizenden slachtoffers …

Ons verdict: In de tiental jaar na de release van de originele Die Hard zijn er allicht een paar dozijn Die Hard-on-a … prenten gemaakt, met als bekendste voorbeelden de Die Hard-sequels, Under Siege, Speed, The Rock, Cliffhanger en Con Air. Hoewel de hausse van het subgenre al een tijdje voorbij is, passeren er op gezette tijdstippen toch nog de revue. Enkele jaren terug had je in hetzelfde jaar Olympus Has Fallen / White House Down, en vrij recent nog werd er een peperdure maar gefaalde poging gedaan met Skyscraper.

Waar die laatste ten onder ging in een overdaad van CGI en onnozelheid, hebben de makers van Final Score véél beter gevat waar het om draait in dit soort B-prenten. Toegegeven, objectief is dit bijna een remake van Sudden Death met Jean-Claude Van Damme, maar wat schaadt wanneer er zoveel schuldig vertier vervat zit in een korte speelduur.

Dave Bautista is uitstekend als de stoere one-man-army-held van dienst, en krijgt prima weerwerk van Ray Stevenson. Pierce Brosnan -en zijn zgn. Russisch accent- daarentegen bieden weinig meerwaarde in de luttele speelminuten dat de voormalige 007 in beeld komt.

Voeg daarbij nog een aantal overacterende ‘henchmen’ die vaak op heerlijk gruwelijke wijze aan hun eind komen (de gevechtscène in de keuken (!) is er eentje om in te kaderen, red.), en algeheel strak geregisseerde R-rated actie, en je krijgt met Final Score gevonden vreten voor liefhebbers van old skool actievoer. Verstop je verstand onder de bank, en geniet er ten volle van op Telenet Play More.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.