The Deuce seizoen 3 Telenet Play recensie

The Deuce S03 *****

Van: David Simon en George Pelecanos (The Wire)

Met: James Franco, Maggie Gyllenhaal, Emily Meade, Margarita Levieva, Michael Rispoli, Michael Gandolfini

Speelduur: 8 afleveringen van ca. 60′ (3 bekeken voor de review)

Het derde en finale seizoen van The Deuce is vanaf 10 september te bekijken op Telenet Play More. Wie nu nog niet verslingerd is aan deze heerlijke brok tv fictie, zal het nooit zijn.

 

Het verhaal: Fast forward naar medio jaren ’80. De porno industrie ondergaat een revolutie door de opkomst van de VHS en de camcorders. Er woedt een maffia-oorlog tussen John Gotti en diens gelijken. En de aids-epidemie raast doorheen de homo-populatie en ver daarbuiten. Maar het leven gaat verder voor Vince, Frankie, Candy en Lori, op en rond Times Square en de porn-valley in Los Angeles … .

Ons verdict: Afgaande op de eerste drie afleveringen die werden vrijgegeven door HBO, ziet het ernaar uit dat het finale seizoen van The Deuce op een hoogtepunt (pun intended, red.) zal eindigen. De makers zijn er opnieuw in geslaagd om de tijdsgeest -deze keer de ’80s- te vatten, zonder ergens te vervallen in clichés, en bovenal nooit de focus te verleggen van de vele interessante personages, neergezet door acteurs op het toppunt van hun kunnen. Michael -zoon van- Gandolfini toont bovendien dat hij klaar is voor een dragende rol in de The Sopranos-sequel The Many Saints of Newark. Voeg daarbij dialogen om van te smullen en een verfrissende politieke incorrectheid, en The Deuce biedt alweer van het allerbeste dat er dit jaar qua (over)aanbod aan tv fictie te zien is.

Check onze recensies van seizoen 1 en 2 van The Deuce als je nog schade moet inhalen alvorens je tanden te zetten in seizoen 3 op Telenet Play (More.)

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter