Duitse serie Babylon Berlin wint prijs voor Beste Europese Fictieserie

Duitse serie Babylon Berlin wint prijs voor Beste Europese Fictieserie

Ter gelegenheid van de 32e European Film Awards op 7 december 2019 introduceert de European Film Academy een nieuwe prijscategorie: de European Achievement in Fiction Series Award (Prijs voor Beste Europese Fictieserie). In haar eerste editie wordt de prijs uitgereikt aan auteurs/regisseurs Achim von Borries, Henk Handloegten & Tom Tykwer voor hun werk aan de geweldige serie Babylon Berlin.

Met deze prijs wil de European Film Academy hulde brengen aan een baanbrekende serie die een meeslepende en nauwkeurige weergave biedt van de politieke en sociale werkelijkheid in Berlijn in de jaren 1920. Babylon Berlin schetst een beeld van de cruciale politieke en sociale ontwikkelingen van de Weimar-republiek op verschillende maatschappelijke niveaus, gezien door de ogen van een rechercheur.

De European Film Academy introduceert deze nieuwe categorie om de veranderingen in het filmlandschap te weerspiegelen en om bepaalde verdiensten van Europese fictiereeksen wat meer in de kijker te plaatsen.

Zoals EFA-voorzitter Agnieszka Holland opmerkt: “Voor jongere generaties zijn series een veel populairdere format dan bioscoopfilms en als we relevant willen blijven voor ons publiek, moeten de EFA’s dat weerspiegelen.”

 

European Film Awards zijn de enige echte filmprijzen in Europa. De European Film Awards worden sinds 1988 jaarlijks uitgereikt door de European Film Academy om excellentie in Europese filmprestaties te erkennen. De prijzen worden gegeven in 19 categorieën, waarvan de belangrijkste de beste film is.
Achim von Borries, Henk Handloegten en Tom Tykwer zijn eregasten bij de uitreiking op 7 december 2019 in Berlijn om hun prijs in ontvangst te nemen. De EFA is live te volgen op www.europeanfilmawards.eu. Dit jaar is ook (opnieuw) Girl genomineerd voor de publieksprijs te winnen.

Babylon Berlin is nog steeds te streamen op Telenet Play.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter