Pathé vestigt zich in België

Pathe Euroscoop logo

De grootste bioscoopketen van Nederland, Pathé Theatres, komt naar België! Het neemt immers sectorgenoot Euroscoop over voor een onbekend bedrag.

Euroscoop heeft o.m. bioscoopzalen in Sint-Niklaas, Genk, Lanaken & Maasmechelen, maar Pathé blijft wel een kleine speler naast Kinepolis & UGC tegen de 45% marketaandeel in Nederland. Het merk Euroscoop zou ook blijven bestaan.

 

Jacques Hoendervangers, algemeen directeur van Pathé Theatres vertelt: “We zijn enorm verheugd dat we de bioscopen van Euroscoop aan ons portfolio mogen toevoegen en zien het als een mooie kans om onze positie in Nederland nog verder te verstevigen.”

 

Hij gaat door:

“Bezoekers van Pathé en van Euroscoop mogen dezelfde service verwachten. Dat geldt voor prijzen, pauzes, programma’s & bestaande samenwerkingen. Het is voor Pathé wel een mooie kans om nieuwe partners toe te voegen en hier ervaring in op te doen.”

Pathé bevestigt dat beide brands zullen blijven bestaan en het wordt business as usual:

“Euroscoop & Pathé zullen naast elkaar blijven bestaan. De medewerkers van Euroscoop zullen ook aanblijven. De arbeidscontracten en voorwaarden zijn overgenomen door Pathé. De werkgelegenheid van de medewerkers is daarmee gewaarborgd.”

Op deze manier geeft Pathé een kleine sneer naar Kinepolis die als nummer 2 meer en meer marktaandeel krijgt in Nederland. Recent kocht het nog Arcaplex op in Nederland.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.