Countdown recensie

Countdown recensieCountdown ***

Regie: Justin Dec

Met Elizabeth Lail, P.J. Byrne, Jordan Calloway, Anne Winters, Tom Segura, Talitha Eliana Bateman, Peter Facinelli, Dillon Lane, Matt Letscher,…

Speeltijd: 90′

Ga kijken als je hield van Escape Room, Flatliners & Happy Death Day.

Het verhaal: Wanneer een verpleegster Quinn een app downloadt die beweert het moment te voorspellen waarop een persoon zal sterven, vertelt het haar dat ze nog maar 3 dagen te leven heeft. Terwijl de klok tikt en vreemde figuren in de nacht haar achtervolgen, moet ze een manier vinden om haar leven te redden voordat de tijd om is.

Countdown recensie

Ons verdict: Onder het motto “Voor alles is een app” dachten de makers van Countdown: “Laat ons er een horrorfilm over maken”. Op zich geen slecht idee door debutant Justin Dec en met de mooie Elizabeth Lail uit You S1 als trekpleister heeft Countdown zeker potentieel.

Elizabeth Lail in Countdown recensie

Cultuur met een grote C is het niet, maar Countdown doet alles wat een goede horrorfilm hoort te doen. Zo zijn er een aantal geslaagde jump scares (vooral in het midden) die weliswaar niet het niveau houden doorheen de film, maar je krijgt er wel een leuke ontknoping voor in de plaats. De CGI is weliswaar schaamteloos gekopieerd vanuit The Conjuring-franchise (meer recentelijk The Nun & The Curse of La Lorona), maar goed. Op en al kunnen de tock wel eenvoudige special effects er door. De verschijning van Elizabeth Lail & Anne Winters in Countdown zijn smaakvol, maar vooral deze van P.J. Byrne uit Bi Little Lies is een verademing voor het verloop van de film. Tot slot zou je het ons weinig horen zeggen dat Countdown met zijn 90 minuten effectief te kort is en daardoor niet echt bevredigend aanvoelt na het beëindigen van de seance in de ciné.

Kortom, Countdown is een leuke horrofilm zonder meer. Op het niveau van The Prodigy dit jaar.

Countdown | Official Trailer [HD] | Own it NOW on Digital HD, Blu-Ray & DVD

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.