The Final Destination Blu-ray review

final coverThe Final Destination***

Regie: David R. Ellis

Met: Bobby Campo, Shantel VanSanten, Nick Zano, Mykelti Williamson

Speelduur: 82′

Het vierde en meest succesvolle deel uit de populaire horrorreeks nu ook in 3-D op Blu-ray!

Het verhaal: Nick O’Bannon (Bobby Campo) en zijn vrienden genieten van een spannende autorace. Wanneer hij echter – exact zoals in de vorige films – plots door zijn eigen ogen ziet hoe de hel zal losbreken en iedereen zal komen te sterven, slaagt Nick in absolute paniek alarm. Uiteraard hecht er niemand waarde aan, maar door zijn hysterische gedrag verlaten ze toch het parcour. Geen seconde later is er een enorme explosie, waar ontelbare toeschouwers van de race aan hun einde komen. Vanaf beseffen Nick en zijn vrienden dat er véél meer aan de hand is. Maar dan beginnen de overlevenden één voor één om het leven te komen onder vaak erg bizarre en gruwelijke omstandigheden! Nick begint onder ogen te zien dat je niet kan ontsnappen aan de dood…

final_destination

Ons verdict: Final Destination 3 was een fletse, vaak onbeholpen horrorfilm, zonder enige fun. Ondanks dat de film toen het grootste financiële succes werd uit de franchise, zien de meeste fans en kenners deel 3 als de minste uit de reeks. Het was dan ook erg goed nieuws dat men voor het vierde – en vermoedelijk laatste – deel opnieuw de kunsten inhuurden van Ellis en zijn creatieve team van het enorm geslaagde tweede deel. Het verhaal slaagt net als bij de vorige films nergens op en is vaak zelfs inwisselbaar. Dit is niet echt een teken van luiheid of iets dergelijks, want al vanaf de openingcredits maakt de regisseur duidelijk dat hij weet wat hij aan het doen is. Je gaat The Final Destination namelijk niet kijken voor het diepgravende verhaal of baanbrekende acteerprestaties, maar wel voor de vele creatieve en bloederige doodsequenties! Ellis en zijn team toveren dan ook een aantal spectaculaire en ultra-gore scènes uit hun hoge hoed. Dankzij dit, maar ook met een vlot tempo (én een korte speelduur) en een hoog fun-gehalte, voelt de film aan als een filmische achtbaanrit voor de horrorfans onder ons.

De Blu-ray: Het 2.40:1 HD-beeld is haarscherp, met een uitstekend contrast en al even puik schaduwdetail. Het zwartniveau is eveneens erg strak, met natuurlijk ogende en mooi afgelijnde kleuren. Af en toe duikt er wat minieme filmgrain op, maar dit stoort nergens. Beschadigingen, haartjes of andere storende vuiltjes zijn gelukkig niet aan de orde. De Engelse DTS-HD MA 5.1-track heeft een warm en dynamisch geluidsbeeld. De geluidseffecten hebben een uitstekende plaatsing en de subwoofer onderlijnt de actie en horror waar nodig. De filmmuziek klinkt warm en de dialogen klinken over de hele lijn helder. Storingen, kraakjes of andere oneffenheden zijn zoals verwacht bij een recente studioprent niet aanwezig. Op het gebied van extra’s maakt deze Blu-ray de fout van het NIET in 3-D in de bioscoop uitbrengen wat goed, met de keuze tussen de normale 2-D versie (disc 1) en de 3-D versie (disc 2). Uiteraard is het systeem met de blauw/rode-brilletjes niet ideaal, maar je krijgt toch een idee wat de makers met deze B-sequel wilden bekomen. In de keepcase zitten overigens maar liefst vier 3-D brilletjes! Op de eerste Blu-ray zelf staan ook leuke extra’s, zoals onder andere de 22 minuten durende documentaire “Body Count: The Deaths of The Final Destination”. In deze extra gaan de makers in op de diverse sappige moordsequenties. Verder zijn er een tweetal alternatieve eindes te bezichtigen, een aantal verwijderde scènes en als laatste storyboard versies van twee sleutelscènes uit de film. Kortom, weer een prima uitgave van distributeur Warner Bros!

Bekijk hier de originele bioscooptrailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.