BEVESTIGD: Tenet vanaf woensdag 26 augustus 2020 in Belgische bioscopen

Nieuwe Tenet 2020 logo

MoviePulpers, er is licht aan het einde van de coronatunnel, want Warner Bros. Pictures België bevestigt de datum 26 augustus 2020 als Belgische releasedatum voor het nieuwste Tenet door Christopher Nolan. Eerder werd ik ook door ons bevestigd via de distributielijsten van Kinepolis. Warner Bros. Pictures & bioscoopuitbaters nodigen bovendien filmliefhebbers wereldwijd uit om vanaf 29 juli 2020 de 10de verjaardag re-release van Christopher Nolan’s veelgeprezen kaskraker Inception bij te wonen. Zij krijgen naast deze speciale vertoning ook nog niet eerder getoonde beelden te zien van Nolan’s langverwachte film Tenet, die een maand later op 26 augustus 2020 in België uitkomt. Bovendien krijgen ze een exclusieve sneak peek van Warner Bros.-films die nog uitkomen.

‘In deze complexe en snel veranderende wereld zijn we bijzonder verheugd dat we Christopher Nolan’s Tenet, een spektakel van adembenemende proporties, reikwijdte en schaal, op 26 augustus 2020 uitbrengen in bioscopen over de hele wereld,’ aldus Toby Emmerich, bestuursvoorzitter van Warner Bros. Pictures Group. ‘We hadden nooit verwacht dat het zo lang zou duren voor we weer een film op het witte doek zouden zien. Terwijl we aftellen tot de première van Tenet, zijn we blij dat we op 15 juli 2020 de fans van Chris ook zijn meesterwerk Inception in de bioscoop kunnen tonen, 10 jaar nadat de film werd uitgebracht.’

SYNOPSIS van Tenet: John David Washington is de protagonist in Christopher Nolan’s nieuwe scifi-actiefilm Tenet. Slechts gewapend met één woord – Tenet – moet de protagonist de wereld zien te redden van de ondergang, reizend door een schemerwereld van internationale spionage op een missie die zich afspeelt buiten de bestaande tijd. Niet tijdreizen, maar Inversie. De cast bestaat daarnaast uit Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia, Michael Caine & Kenneth Branagh.

SYNOPSIS van Inception: Inception is een sciencefiction-actiefilm uit 2010, geschreven en geregisseerd door Nolan, die de film ook samen met Emma Thomas produceerde. Leonardo DiCaprio speelt een beroepscrimineel die informatie steelt door het onderbewustzijn van anderen te infiltreren. Hij krijgt de kans zijn strafblad te wissen door andermans ideeën te implanteren in het onderbewustzijn van een doelwit. De cast bestaat uit Ken Watanabe, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Ellen Page, Tom Hardy, Dileep Rao, Cillian Murphy, Tom Berenger & Michael Caine.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter