BIFFF 2010: Ink review

Ink*

Regie: Jamin Winans

Met: Christopher Soren Kelly, Quinn Hunchar, Jessica Duffy, Jennifer Batter

Speelduur: 107′

Onzinnige en onlogische troep, dat één ster verdient voor de muziek!

Het verhaal: Terwijl wij rustig liggen te slapen is er een oorlog gaande tussen twee voor ons onzichtbare machten. De inzet? De ziel van alle mensen! John (Christoper Soren Kelly) is een weduwnaar en keiharde zakenman, die jaren geleden het hoederecht over zijn dochtertje Emma is verloren. Op een nacht wordt Emma ontvoerd door Ink, een mysterieuze figuur die graag in de rangen wil terechtkomen van de – hou u vast – nachtmerriebrengers. Het verzet is echter in gang gezet en een ongeziene race tegen de tijd is begonnen om Emma, maar ook de ziel van Jong te redden…

Ons verdict: We voelden de bui al héél vroeg hangen (nog voor de titel op het scherm is verschenen), maar Ink is absolute troep! Opgepast, regisseur/scenarist/componist/monteur & bloemschikker Jamin Winans (11:59) verdient respect om ten minste zijn best te doen om iets nieuw te proberen qua look. Helaas vallen veel van zijn ambities in het water door rommelige montage, slecht camerawerk en een laag budget. Daarbovenop speelt hij veel teveel met filters en andere trucjes, waardoor het er echt lelijk en onscherp uitziet. We zijn er ons van bewust dat dit was om een dromerige sfeer of iets dergelijks te creëren, maar dit is gewoon niet aangenaam om naar te kijken. Komt daar nog eens bij dat aan het verhaal – dat nog het best te omschrijven is als een onevenwichtige mix tussen The Matrix en Donnie Darko – letterlijk en figuurlijk geen touw vast te knopen valt! Zo wordt je als kijker in de film gesmeten en je krijgt nomiddellijk een onzinnige beeldenstorm over je heen die eerder epilepsie oproept dan enige affectie met het verhaal of de personages. De acteurs en actrices doen nog hun uiterste best, maar dat kan de meubelen niet meer redden van deze Ink. Wel erg mooi is de muziek! Dankzij deze en één geweldig geslaagde scène (de cineast heeft hoe dan ook wel wat talent in hem verborgen zitten) werd zelfs even onze gevoelige snaar geraakt. Toch blijven we bij onze strenge eindconclusie dat deze Ink niet echt de moeite is. Een mening waar we in het Tour & Taxis gebouw niet alleen mee waren, getuige de ongezien grote hoeveelheden van toeschouwers die de film voor het einde voor bekeken hielden!

Hier kan u de trailer bekijken:

Voor meer informatie rond het 28ste Brussels International Festival of the Fantastic Film kan u altijd terecht op www.bifff.net.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.