The Age of Stupid DVD review

The Age of Stupid****

Regie: Franny Armstrong

Met: Pete Postlethwaite, Jeh Wadia, Alvin Du Vernay, Layefa Malini, Jamila Bayyoud

Speelduur: 92 minuten

Origineel opgezette documentaire die nu hopelijk ook de “naysayers” kan overtuigen…

Het verhaal: In 2055 is hij (“The Archivist”) de laatste man op een verwoeste aarde. Hij kijkt terug in de beeldarchieven van 1950 tot 2008 en vraagt zich af waarom de klimaatverandering geen halt werd toegeroepen toen we de kans hadden. Het rampzalige verleden, vertolkt door Pete Postlethwaite, is onze toekomst als we niet ingrijpen! Daarmee is The Age of Stupid vooral een film die een beroep doet op ons verstand. Wij kunnen leren van de fouten van de generatie van Postlethwaite (de onze dus) en het juiste doen. Met een indrukwekkende mix van echte en geanimeerde beelden confronteert The Age of Supid de kijker met zes zeer persoonlijke verhalen vanuit alle hoeken op aarde…

Ons verdict: Je hoort vaak zeggen dat de mensen een beetje teveel gezien hebben rond het broeikaseffect. De zogenaamde ‘overexposure” zeg maar! Helaas zijn er toch nog veel mensen die nog niet helemaal overtuigd zijn, terwijl andere het dan weer afdoen als een compleet fabeltje. Dingen als “Hoe kan het nu zo een strenge winter zijn, als men zegt dat de aarde aan het opwarmen is??” zijn niet van de lucht en maken het voor de klimaat-crusaders zoals Al Gore niet makkelijk om de boodschap aan de man te brengen. Bovendien geraakt Jan Modaal nogal snel afgeleid als er te weinig flitsende beelden (lees: ontploffingen) voorbijkomen. Dit moet Franny Armstrong ook gedacht hebben, dus komt ze aanzetten met The Age of Stupid, een hoogst originele documentaire, waarin karakteracteur Pete Postlethwaite ons aan de hand van immense archieven toont hoe de wereld er zal uitzien als we niet snel ingrijpen. Opgepast, verwacht nu ook weer niet teveel spectaculaire vernietigingen à la 2012, want Franny Armstrong probeert nadien ook ons aan de hand van staalharde, doch drogere feiten met de neus op de feiten te drukken dat we dit al véél langer hadden zien aankomen, maar dat we finacieel gewin hebben verkozen boven een gezonde en veilige toekomst voor latere generaties. Kortom, we leven inderdaad in The Age of Stupid! Een must voor iedereen, van jong tot oud!

De DVD: Het anamorfisch uitgevoerde 1.78:1 beeld ziet er prima uit, met heldere en propere beelden. Hier en daar hebben we wat lichte filmgrain bemerkt, maar over het algemeen ziet alles er goed uit. De Engelse Dolby Surround 2.0-track heeft zuivere en verstaanbare dialogen, met een prima weergave van de muziek en waar nodig een bevredigende ondersteuning van de subwoofer. Er zijn helaas helemaal geen extra features aanwezig!

Bekijk hier de bioscooptrailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.