30 Rock Seizoen 3 DVD review

30 Rock Seizoen 3****

Regie: diversen

Met: Tina Fey, Alec Baldwin, Tracy Morgan, Jane Krakowski

Speelduur: 480”

Het derde seizoen van één van de beste comedyreeksen van de laatste jaren is eindelijk ook bij ons te verkrijgen op DVD!

De opzet: Tina Fey en Alec Baldwin vertolken de rollen van TV-schrijfster Liz Lemon en hoge piet Jack Donaghy. Samen proberen Jack en Liz de chaos op de werkvloer tot een minimum te beperken en ze worden daarin geenszins bijgestaan door hun wispelturige sterren Tracy Jordan en Jenna Maroney en loopjongen-annex-voetveeg Kenneth Parcell. De gevolgen laten zich raden. Of niet: topless breakdansen, ontvoering van bejaarden, hekserij uit de Appalachen, vadermoord, homofiele leeuwentatoeages en belangrijke levenslessen van Verschrikkelijke Sneeuwmannen…

De episodes:

1. Do-Over
2. Believe in the Stars
3. The One with the Cast of ‘Night Court’
4. Gavin Volure
5. Reunion
6. Christmas Special
7. Senor Macho Solo
8. Flu Shot
9. Retreat to Move Forward
10. Generalissimo
11. St. Valentine’s Day
12. Larry King
13. Goodbye, My Friend
14. The Funcooker
15. The Bubble
16. Apollo, Apollo
17. Cutbacks
18. Jackie Jormp-Jomp
19. The Ones
20. The Natural Order
21. Mamma Mia
22. Kidney Now!

Ons verdict: Het derde seizoen gaat verder op dezelfde hilarische elan als het tweede seizoen. Iedereen geniet zichtbaar en 30 Rock voelt ondertussen echt aan als een clubje. De humor is soms iets te geslepen om iedereen te kunnen plezieren, maar de overgrote meerderheid zijn een schot in de roos. Tina Fey is net als in de vorige seizoenen geweldig op dreef, maar het is wederom Alec Baldwin’s Jack Donaghy die het meeste eer verdient! De acteur speelt de pannen van het dak en is werkelijk in elke scène hilarisch. Baldwin was enkele jaren geleden wat op de dool, maar à la Kiefer Sutherland (en diens Jack Bauer in 24), is dit de rol waarvoor de oudste Baldwin al die tijd in de wieg gelegd was! Ondertussen staan er al twee Emmy Awards, ontelbare andere prestigieuze prijzen en maar liefst drie Golden Globes op zijn schouwmantel te blinken en deze verzameling zal ongetwijfeld alleen maar uitbreiden. Kortom, een absolute aanrader voor de liefhebbers van scherp geschreven dialogen en heerlijke sarcastische humor!

De DVD: Het anamorfische 1.78:1-beeld oogt scherp, met heldere kleuren en diepe zwarte tinten. Vuiltjes, overdadige hoeveelheden filmgrain en digitale compressiefouten zijn zoals verwacht niet aan de orde. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt prima, met goed verstaanbare dialogen en een nette weergave van de omgevingsgeluiden, maar ook de aanwezig muziek. Ruis of storingen vormen geen enkel probleem. Er werd weer een fijne selectie extra’s aan deze uitgave toegevoegd, waaronder: Audio commentaar (door onder andere Tina Fey, Jon Hamm, Alan Alda, Jack McBrayer en Jane Krakowski), Deleted scenes, Behind-the-Scenes with the Muppets, “1-900-OK FACE”, Season Finale Table Read, The Making of “Kidney Now!” en last but not least een Foto galerij. Zeker en vast weer een must-have voor de fans van deze hilarische reeks! Laten we het hopen dat we niet te lang moeten wachten op de release van het volgende seizoen.

Bekijk hier een trailer van het derde seizoen:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter