Bloodline filmbanner met Seann William Scott

Bloodline filmrecensie op Proximus Movies & Series

Bloodline filmrecensie op Proximus Movies & SeriesBloodline ****

Regie: Henry Jacobson

Met Seann William Scott, Mariela Garriga, Dale Dickey, Christie Herring, Kevin Carroll, Larsen Thompson,…

Speeltijd: 97′

Ga kijken als je hield van The Servant, Dexter & Swallow.

Het verhaal: Evan is een psycholoog die jongeren in nood die moeten omgaan met een gewelddadige omgeving . Hij wordt recent vader en de vraag blijft dan ook of hij

Seann William Scott in Bloodline filmrecensie

Ons verdict: Er zijn zo van die zeldzame films die de boot missen in Europese bioscopen, maar dan een heropflakkering krijgen in het home entertainment circuit. We noemden dit in het verleden vaak cultfilms, maar de laatste decennia zijn deze dungezaaid vanwege het feit dat heel wat Amerikaanse releases effectief in bioscopen worden gelanceerd in België. Enkel actiefilms door acteurs zoals Nicolas Cage, Bruce Willis, Jean-Claude Van Damme en meer halen de straight-to-dvd releases nog. Deze Bloodline is dus een vreemde eend in de bijt en heeft het potentieel om de richting van cultklassieker in te gaan. We begrijpen de keuze wel, want Bloodline met een quasi onherkenbare Seann William Scott, a.k.a. Stifler uit de American Pie-franchise, als seriemoordenaar had het moeilijk gedaan in het politiek correcte klimaat van de huidige tijden en Universal Pictures & Blumhouse Productions wilde na The Hunt niet opnieuw het risico nemen om voor een film op het matje te worden geroepen door Donald Trump.

xxxxx

Toegegeven, het plot van Bloodline heeft iets teveel weg van het populaire Dexter en de titel is reeds in beslag genomen door Netflix, maar vergis je niet. Het scenario van Bloodline is van topniveau en ook de enscenering heeft de kwaliteit van grote Blumhouse Production-films zoals Invisible Man. De camerashots zijn dus dik aan te raden wat wel mag voor de gewezen cinematograaf Henry Jacobson die zijn regiedebuut maakt met Bloodline. Maar het is hoofdzakelijk de ruwe & koele topprestatie van hoofdacteur Seann William Scott die de Bloodline maakt tot wat het is. Seann William Scott evenaart zo de prestatie van Haley Bennett in Swallow. Zoals iedere goede film hoort ook de supporting cast de prestatie van de hoofdrolspeler te dragen en deze keer zijn het 2 vrouwen die voortreffelijk werk leveren, respectievelijk Mariela Garriga als de vrouw van Evan Cole & Dale Dickey als de moeder van  Evan Cole. Zij leveren zoals we zagen van Nell Tiger Free, Rupert Grint & Lauren Ambrose in The Servant. Tot slot is Bloodline met zijn speelduur van 100 minuten ideaal en scheren de producenten zich vanaf de eerste minuten niet weg van bloed, gore & bloot. Heerlijk!

Kortom, geloof die magere 6 niet op IMDb. Bloodline is een dikke aanrader om mee te pikken op stream! Beste rol die Seann William Scott ooit neerzette en een schitterend debuut van regisseur Henry Jacobson. Nu beschikbaar op Proximus Movies & Series of te bestellen via iTunes & co.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter