MoviePulp Kerst film suggesties

Vooraleer jullie straks met jullie voetjes onder tafel schuiven voor alweer een overdadig kerstmenu, een overzicht van een aantal films (in willekeurige volgorde) die zich afspelen rond Kerstmis waar wij géén indigestie aan schmaltz en meligheid aan overhouden, en die we jaarlijks wel een keertje in de DVD speler schuiven omstreeks deze periode. Nog suggesties? Laat het ons zeker weten. Eet smakelijk vanavond!

Die Hard & Die Hard 2: Die Harder: In de eerste twee onvergetelijke avonturen van agent John McClane (Bruce Willis) speelt kerst een niet onbelangrijke rol. In deel 1 bezoekt McClane zijn vrouw op haar nieuwe job in een wolkenkrabber in L.A.. In deel 2 wacht hij op de vlucht van diezelfde vrouw op de luchthaven van Washington. In beide gevallen wordt het feestje verstoord een stelletje (schijn)terroristen. De snoodaards!

Lethal Weapon: Wie herinnert zich niet die fantastische openingsscène waarin we voor het eerst kennis maken met de geflipte Martin Riggs (Mel Gibson), waarin hij een handvol drugdealers lik op stuk geeft ten midden van honderden kerstbomen?

Reindeer Games: Keiharde, destijds onderschatte actieknaller, waarin Ben Affleck, Gary Sinise, Charlize Theron en Danny Trejo verkleed als kerstmannen een bloederige overval plegen op een casino.

The Long Kiss Goodnight: Een voormalige huurmoordenares komt terug onder de aandacht van haar voormalige belagers, en opdrachtgevers, wanneer ze op televisie komt als deelnemer aan een lokale kerstparade.

L.A. Confidential: Toegegeven, het merendeel van deze ’90 klassieker speelt zich maanden na kerst af, maar het is wel degelijk de knokpartij in het politiekantoor op kerstavond die het hele verhaal op gang brengt.

Gremlins: Kleine schreeuwlelijke monsters zetten een dorpje op stelten, en zorgen voor een bloederige kerstmis.

Bad Santa: Billy Bob Thornton geeft als vuilgebekte, cynische, politiek incorrecte pervert, een geheel eigen invulling aan het begrip kerstman.

Trading Places: Klassiek geworden persoonsverwisselingskomedie uit de vroege jaren ’80 die zowat dé doorbraak betekende voor Eddie Murphy, maar het is Dan Aykroyd die voor de kerstsfeer zorgt als verfromfaaide santa clause.

National Lampoon’s Christmas Vacation: Dé enige kerstfilm pur sang uit deze lijst, maar wel één die nog steeds hilarisch is, waarin Clark Griswold (Chevy Chase) zijn uiterste best doet om zijn uitgebreide familie de perfecte kerst te bezorgen, maar waarin werkelijk alles wat fout kan lopen, fout loopt.

2 gedachten op “MoviePulp Kerst film suggesties”

  1. alle films heb ik buiten de laatste. vanavond wat films zien knus alleen voor tv zonder al die opgeklopte sfeer van kerstmis

    Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter