5 topfilms om mee af te tellen naar nieuwjaar

De keuze was heel wat beperkter dan bij de kerstfilms, maar we zijn er toch in geslaagd een vijftal uitstekende prenten te verzamelen waarin de overgang van oud naar nieuw een niet onbelangrijke rol speelt.

Strange Days: Zwaar onderschatte ’90 klassieker van Katryn Bigelow en James Cameron waarvan de climax plaatsvindt tijdens het destijds beruchte nieuwjaar van het jaar 2000.

The Godfather part II: De plot van dit onvergetelijk gangsterepos ontvouwt zich uiteraard gedurende vele decennia, maar het is wel degelijk op oudejaarsavond dat Michael Corleone ontdekt dat zijn broer hem verraden heeft. Allemaal samen: “It was you Fredo!”

Boogie Nights: Ook deze geweldige blik op de bloeiende porno-scène uit de jaren ’70, van Paul Thomas Anderson, kent een sleutelmoment op een nieuwjaarsfeestje.

End of Days: Opnieuw met de gevreesde milennium jaarovergang als thema, met een epische clash tussen Arnold Schwarzenegger en Satan zelve.

The Poseidon Adventure: Het is op een weinig gezegende oudejaarsavond dat het cruise schip begint te zinken in deze oervader van de Hollywood rampenfilms.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.