Science Fiction is springlevend

Avatar posterI Am legend posterIron Man posterResident Evil Extinction poster

Enkele dagen geleden liet mijn MoviePulp-collega Dax zijn afgrijzen blijken ivm de uitspraak van Sir Ridley Scott dat het SciFi-genre even dood zou zijn als westerns. Alhoewel ik het diepste respect blijf hebben voor de filmische kwaliteiten van deze grootmeester, moet ik toch ook bekennen dat Ridley Scott hier de bal serieus missloeg. Het toonaangevende Britse vakblad, Total Film, wijdt deze maand zelfs een geweldige SciFi-special ter gelegenheid van 70 jaar toekomstmuziek in de bioscopen. Alle klassiekers, van Metropolis over Star Wars tot Minority Report, komen aan bod. Maar er wordt ook naar de toekomst gekeken van het genre. We zetten de interessantste SciFi-releases van de komende maanden en jaren even op een rijtje.

1) Avatar

De langverwachte terugkeer van James Cameron naar het genre dat hij in de jaren ’80 heruitvond. Cameron belooft een oogverblindende 3D Alien wereld boordevol grensverleggende CGI. Aangezien hij er al 11 jaar mee bezig is, ben ik geneigd ‘the king of the world’ te geloven op zijn woord. Avatar is nu al een must-see voor de zomer van 2009.

2) I Am Legend

Will Smith als de laatste mens op aarde die horden zombies van zich afslaat/-schiet in een verlaten New York!?! I Am Legend wordt de kaskraker van de komende kerstvakantie.

3) Iron Man

Ik ken de comic eerlijk gezegd totaal niet maar de eerste footage en Robert Downey Jr. in de hoofdrol, doen het beste verhopen voor volgende zomer.

4) Resident Evil Extinction

Afgaande op de sublieme trailer wordt dit de allereerste Resident Evil-verfilming die het klassieke game eer kan aandoen. Extiction komt al in oktober in de zalen.

5) Star Trek XI

Noch de serie noch de films konden mij ooit boeien maar als er één hedendagense filmmaker is die de grootmoeder van alle SciFi kan interessant maken, is het J.J. Abrahams wel. Star Trek Begins in de zomer van 2008.

Verder:

De veelbelovende remakes van Death Race en Logan’s Run;

De twee meest legendarische SciFi-monsters aller tijden vechten het uit in Alien vs Predator 2;

Terminator 4 (jammer genoeg zonder The Governator) + The Sarah Connor Chronicles op het kleine scherm;

Battlestar Galactica season 3 op DVD;

Star Wars, de tv serie. Bring it on George!Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

2 gedachten op “Science Fiction is springlevend”


  1. Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

    Zalige post, Kenneth! Leve Science Fiction!!! :-D

    Please wait...
  2. Yeah!! :-D

    Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter