Death Race 2 DVD review

Death Race 2 ***

Regie: Roel Reiné

Met: Luke Goss, Lauren Cohan, Danny Trejo, Tanit Phoenix, Sean Bean, Ving Rhames

Speelduur: 95′

Bekijk deze verrassend competente prequel vol stoere actie binnenkort op DVD / Blu-Ray en V-O-D als je houdt van voorganger Death Race.

Het verhaal: Na een mislukte bankoverval, waarbij enkele agenten om het leven komen, wacht Carl Lucas een levenslange gevangenisstraf. Zijn enige uitweg zijn gevechten en races tot de dood die live uitgezonden worden door niets ontziende corporation die het gevangeniswezen in de VS in handen heeft genomen … .

Ons verdict: Een aantal jaren terug verbaasde Paul W.S. Anderson vriend en vijand met de stevige remake Death Race. Verbazingwekkend genoeg is de prequel, waarin we te weten komen wie er echt achter het masker van legendarische racer, Frankenstein, schuilging, bijna net zo’n geslaagde actiefilm. Toegegeven, het budget van deze straight-to-DVD release is aanzienlijk kleiner dan dat van het Jason Statham-vehikel, en ook plotgewijs klopt niet alles met het ‘origineel’. Ook de rolletjes van Sean Bean en Ving Rhames stellen weinig voor, ondanks hun prominente aanwezigheid op de DVD cover. Maar toch zijn er meer dan genoeg redenen om deze Death Race 2 een kans te geven. De prima gecaste hoofdrolspeler, Luke Goss, is er zeker één van, net als Danny Trejo die voor zijn beperkte capaciteiten aardig staat te acteren, en natuurlijk verrukkelijke eye candy zoals Lauren Cohan en Tanit Phoenix. Maar de hoofdattractie in dit soort film is en blijft natuurlijk de actie. En daar zit het meer dan goed. Snedig gemonteerd, weinig CGI, keihard en bloederig, zoals het hoort voor een B-actieknaller. Diepgang moet je niet zoeken, maar wie uit is op 95 oprecht entertainende minuten, kan het véél slechter treffen dan deze Death Race 2.

Bekijk alvast de trailer:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

2 thoughts on “Death Race 2 DVD review”


  1. Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

    Wat een ontgoocheling. Dit is gewoon een flauw afkooksel van Death Race en het vernoemen niet waard. Geen originaliteit te bespeuren, alles is gewoon hetzelfde maar in een mindere versie. Voor de mensen die Death Race een goede film vonden, bekijk aub deze film niet. Het doet pijn aan de ogen.

    Please wait...
  2. onmogelijk om de eerste film te overtreffen natuurlijk, wat had je gedacht Brecht? De death race is wat ‘t is, en laat weinig ruimte voor ‘n uitgebeide verhaallijn. Of hoe zou je ‘t zelf origineler gemaakt hebben (met ‘t zelfde budget)?
    Acteurs zijn goed en de race zorgt voor voldoende actie. Dus als je niet overgevoelig bent aan je ogen en niet verwacht om iets anders te zien dan death races, is de film zeker het kijken waard.

    Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.