Cemetery Junction DVD review

Cemetery Junction ****

Regie: Ricky Gervais & Stephen Merchant (The Office, Extras)

Met: Christian Cooke, Tom Hughes, Jack Doolan, Felicity Jones, Matthew Goode, Ralph Fiennes, Emily Mortimer, Ricky Gervais

Speelduur: 90′

Haal deze miskende parel nu in huis als je houdt van nostalgische coming of age drama’s met komische weerhaakjes.

Het verhaal: Freddie, Bruce en Snork zijn drie vrienden die dromen van een bestaan weg van het slaperige stadje waarin ze opgroeiden. Maar wanneer nieuwe jobs en oude liefjes opduiken, lijkt het er op dat ze nooit zullen weg geraken uit Cemetery Junction … .

Ons verdict: Dankzij de geniale BBC reeksen The Office en Extras groeide Ricky Gervais het voorbije decennium uit tot een komische wereldster. Maar toch lijkt zijn doorbraak in Hollywood niet over rozen te gaan. Op een bijrolletje in de -onverklaarbaar- populaire Night of the Museum-films na, zagen we hem de voorbije jaren enkel nog in zwakke -en geflopte- komedies als Ghost Town en The Invention of Lying. We hadden Ricky bijna afgeschreven, ware het niet dat hij vorig jaar terug ging samenwerken met zijn oude maatje Stephen Merchant. Het resultaat is een uiterst sympathiek pareltjes dat bij ons jammer genoeg het witte doek niet haalde. Niet te begrijpen, als je ziet wat voor drek er WEL wekelijks in de bioscopen gedropt wordt.

Gervais en Merchant keerden voor Cemetery Junction terug naar hun eigen roots, en penden een uitstekend coming of age drama neer met komische weerhaakjes. Opvallend is ook dat Gervais zichzelf in een klein bijrolletje caste (Merchant moet zich zelf tevreden stellen met een cameo), en aan een viertal getalenteerde jongelingen de kans geeft om te schitteren, ondersteund door Britse klasbakken als Emily Mortimer en de altijd geweldige Ralph Fiennes. De vinnige, en hilarische, dialogen spatten van het scherm, en het einde bezorgt zelfs de stoerste zeebonk gegarandeerd een krop in de keel. Maar wat nog het meest opvalt, is hoe zeer Gervais en Merchant hun best hebben gedaan om hier cinema van te maken, en geen veredelde tv film. Let bijvoorbeeld op de razend knappe openingstitels, of hoe de muziek, de montage en de beeldvoering zich tot één prachtig geheel vermengen in de disco club scène (Boogie Nights is niet ver af).

Op de DVD vind je naast de obligate trailers, ook de fijne audiocommentaar van Gervais en Merchant, verwijderde scènes, en twee korte -maar interessante- featurettes met de regisseurs en de sterren van de film. Cemetery Junction is nu overal te koop voor een zacht prijsje. Haal deze parel in huis!

Bekijk alvast de trailer van Cemetery Junction:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Eén reactie op “Cemetery Junction DVD review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter