Sylvester Stallone regisseert noch schrijft The Expendables 2

Vorig jaar scoorde Sylvester Stallone een -toch wel vrij verrassend- grote hit aan de box office (275 miljoen $ tot op heden excl. DVD opbrengsten) met The Expendables, zijn ode aan de gespierde actiefilms uit de jaren ’80 die van hem een wereldster maakten. Het was al een tijdje bekend dat er een sequel in de maak is, maar vandaag geraakte bekend dat Stallone The Expendables 2 niet zal regisseren noch het script gaat neerpennen. Er zou zelfs al een eerste versie van het scenario bestaan geschreven door Ken Kaufman (The Missing) en een zekere David Agosta. Sly speelt wel opnieuw de hoofdrol, en blijft aan boord als executive producer. Momenteel zouden de onderhandelingen met potentiële regisseurs in volle zwang zijn. Van de casting (van bijvoorbeeld Jean-Claude Van Damme) is nog niet veel geweten, al ‘zou’ Bruce Willis deze keer een grotere rol toebedeeld krijgen als de bad guy van dienst.

MoviePulp hoopt alvast dat Stallone de regisseurs van de originele old skool actieknallers niet over het hoofd ziet, door enkel te praten met regisseurs die nu goede zaken doen aan de bioscoopkassa’s. Denk bijvoorbeeld aan John McTiernan (Die Hard, Predator) of Renny Harlin (Cliffhanger) of zelfs een oude rot als Richard Donner (Lethal Weapon). Enkel mannen van dat kaliber kunnen de fouten rechtzetten uit deel 1 en komaf maken met dat nerveus hypermodern camerawerk, die ultrasnelle montage en dat CGI bloed. En gezien de staat van de carrière van bijvoorbeeld Harlin en McTiernan, kan ie ze wellicht inhuren voor een prikje, waardoor er geld overblijft om aan het script en de dialogen te sleutelen, toch het grootste mankement van The Expendables. Maar ik denk ook aan bijvoorbeeld Ben Ramsey, een nobele onbekende die een tijdje terug danig indruk maakte met zijn efficiënte regie van de stevige knokfilm Blood and Bone. Met een beetje geluk brengt Ramsey ook de ster van die film mee naar de set, Michael Jai White zou een fantastische aanvulling zijn op de cast van The Expendables 2. Wie wordt uitverkoren door Stallone, lees je uiteraard op MoviePulp, en of deel 2 effectief beter wordt dan zijn voorganger weten pas in de zomer van 2012 wanneer de film ten vroegste in de zalen komt.

Een fan-made opwarmertje:


2 gedachten op “Sylvester Stallone regisseert noch schrijft The Expendables 2”

  1. Hoi ik ben Marc Peelen en groot fan van Sylvester Stallone ik vind het echt geweldig dat er nog een 2 e deel van expendables komt als stallone slim is kan hij van expendables meschien zelfd een 3 of 4 film maken genoeg ideen en genoeg top acteurs of spieren op de mark hij zou bijv ook eastwood mee kunnen laten spelen als een geheim agent kleine rol als hij er maar bij is snap je en ook alle andere top acteurs en of b acteurs die wel goed zijn maar nog niet 100 % door gebroken zijn hahaha ik moest de mensen kunnen uit kiezen trust me dan zouden het 5 delen van The Expendables geven met alle top en b acteurs die je maar kunt indenken Life For Nothing Or Die For Something go for it sly

    Please wait...
  2. Bedankt voor je bijdrage Marc.

    Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter