NYC review: Shoot ‘Em Up

Grave poster van Shoot em upShoot Em Up****

Regie: Michael Davis

Met: Clive Owen, Monica Belluci, Paul Giamatti

Speelduur: 85′

Ga kijken als je houdt van gitzwarte humor en non stop shootouts die doen terugdenken aan John Woo extravaganzas zoals The Killer***** en Hardboiled*****.

Het verhaal: Een mysterieuze killer (Owen) redt een pasgeboren baby van de dood nadat de moeder wordt vermoord tijdens een bloederige shootout. Samen met een callgirl (Belluci), die gespecialiseerd is in klanten met een moedermelk fetish, zet hij alles op alles om de baby uit de handen te houden van de medogenloze Hertz (Giamatti) en zijn leger huurmoordenaars … .

Clive Owen en Paul Giamatti in Shoot Em Up

Ons verdict: Wie enkel houdt van films met diepe psychologische inzichten, ingewikkelde plotlijnen en doorgedreven karaktertekening, laat Shoot ‘Em Up beter links liggen. Dit explosief en hyperkinetisch staaltje cinema biedt enkel wat de simpele titel belooft, niet meer maar zeker ook niet minder. Zet je schrap voor anderhalf uur inventieve shootouts, de ene nog uitzinniger dan de andere: tijdens een geboorte, in een carchase; op een vliegtuig, tijdens een vrije val, midden in een stomende seksscène (Killerquote van het jaar: “That what I call shooting your load!”), … . You get the picture. Het trio protagonisten puurt het maximum uit hun bordkartonnen personages. Owen bewijst eens te meer dat hij één van de sterren van het moment is. Belluci acteert zoals gewoonlijk vooral met haar imposante voluptueuze vormen, maar hey if it ain’t broken, don’t fix it! De geweldig over-the-top gaande Giamatti gaat desondanks met elke scène lopen waar hij in voorkomt. Zijn glansprestatie en de sadonische onliners die hij uitspuit, maken van zijn personage nu al één van meest memorable bad guys aller tijden. Hij mag met recht en reden naast pakweg Mr. Blonde en Hans Bruber gaan staan. Als debuterend regisseur Michael Davis bij zijn volgende productie ook nog een samenhangend verhaal weet te brengen, wordt hij een hele grote. Shoot ‘Em Up is één van de meest entertainende films van het jaar dankzij een combinatie van Tarantino-eske dialogen en enkele van de strafste shootouts ooit op pellicule gebrand. Ga zeker kijken vanaf 3 oktober wanneer de film bij ons in de zalen komt.

Monica Belluci in Shoot Em Up

Bekijk alvast deze exclusieve scènes uit Shoot ‘Em Up:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

9 gedachten op “NYC review: Shoot ‘Em Up”


 1. Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

  Ik ben jaloers! Ik kan niet wachten opm deze film te zien!!

  Please wait...
 2. Hier ben ik erg benieuwd naar. Een pretentielozer shooter kan altijd leuk zijn maar mijn interesse wordt gewekt met de aanwezigheid van Clive Owen en Paul Giamatti als onvervalste bad guy.

  Please wait...
 3. “Hi honey, I’m in the middle of something…”

  Vage film, met effectjes die wel errrrug nep zijn. Desondanks wel vermakelijk!

  Please wait...
 4. Superb! Ik heb echt genoten van de film. Dikke 4 sterren waard in mijn ogen.

  Please wait...
 5. Dit is echt de meest kansloze film die ik ooit heb gezien..Alles wat hij doet is extreem overdreven.. echt als j dit als maker van de film ook kunt bedenken zit je toch echt op t niveau van een Z-film.. een superdikke 0 wat mij betreft..kijk ik liever een film met wat minder actie waar ze toch wat realistischer denken, zoals: lucky number slevin..

  Please wait...
 6. Ja, voor de realiteit moet je de film niet bekijken, maar ik hou niet van films die de realiteit willen weerspiegelen. Een film zal dit nooit kunnen. Maar Shoot ’em Up kon ik echt wel pruimen. Ik hoop dat die binnenkort op DVD verkrijgbaar is. Heb je onze review van Lucky Number Slevin al gelezen, Kevin?

  Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.