Wanted review

Wanted posterWanted***

Regie: Timur Bekmambetov

Met: James McAvoy, Angelina Jolie, Morgan Freeman, Common

Speelduur: 100′

Ga kijken als je houdt van schietgrage actie-extravaganza’s met meer ballen dan brains zoals Shoot ‘Em Up****.

Het verhaal: Wesley Gibson (McAvoy) in absolute nobody met een doodsaaie job en een bitchy vriendin die hem bedriegt met zijn beste vriend. Op een dag ontmoet hij de sensuele Fox (Jolie) die hem op spectaculaire wijze redt van een mysterieuze huurmoordenaar. Gibson wordt meegenomen naar een geheime groepering, genaamd The Fraternity. Daar vertelt hun leider, Sloan (Freeman), dat Gibson de zoon is de beste ‘hitman‘ aller tijden, en dat hij de enige is die de nodige gaven bezit die nodig zijn om de moordenaar van zijn vader op te sporen. Een loodzware training en bloederige missies volgen … .

Angelina Jolie in Wanted

Ons verdict: Trouwe lezers van MoviePulp, weten dat wij nog geen klein beetje uitkeken naar Wanted. De sublieme trailers en previews deden ons zelfs hopen op ‘de beste actiefilm sinds The Matrix*****’. Gisteren zat ik met mijn MP-collega, Dax, dan ook watertandend te wachten op de exclusieve avant-prémière van Wanted ter ere van de Wilkinson American Movie in de Antwerpse Metropolis. Jammer kwamen we een kleine twee uur later enigszins teleurgesteld buiten in een schroeiende zomerzon. Versta me niet verkeerd, Wanted is verre van slecht. Als actiefilm-pur sang zou ik hem zelfs een aanrader noemen. Zelden zulke spectaculaire en totaal over-the-top shootouts gezien dan in deze originele blockbuster. Regisseur Bekmembetov heeft echter zoveel aandacht gestoken in de kick ass-actie en hyperkinetische montage dat het plot totaal bijkomstig werd. En dat is doodzonde want hier zat veel meer in. Het Fight Club*****-achtige begin, met een geweldige en hilarische voice-over van McAvoy, beloofde onze hooggespannen verwachtingen in te lossen. Maar zodra het routineuze verhaaltje van start ging, deden de schaarse ‘praatscènes’ dienst als opvulling tussen de actietaferelen om dan te culmineren in redelijk onnozele van The Matrix geripte finale. Conclusie: Wanted is als een menuutje in je lokale hamburgertent, vét maar vol gebakken lucht. Iedere actiefan zal zeker plezier beleven aan Wanted maar hoop alleen niet op een ongevergetelijke ervaring. Hoe ze hier 2 (!) sequels uit gaan puren, is mij trouwens nog altijd een raadsel. We houden jullie op de hoogte.

Bekijk alvast een kort interview met Wanted-ster, James McAvoy:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Eén reactie op “Wanted review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter