Het beste (en slechtste) van 2011 volgens de bezoekers van MoviePulp

In onze meest recente wedstrijd (de winnaars worden begin volgende week persoonlijk verwittigd, red.) vroegen we jullie, onze trouwe bezoekers, om een top vijf van het beste en slechtste uit 2011 op te lijsten, en ook aan te geven naar welke film(s) jullie uitkijken voor volgend jaar. Alhoewel het misschien niet volledig duidelijk wordt uit onderstaand overzicht (enkel de films die het meest voorkwamen in jullie lijstjes halen natuurlijk de overall top/flop 5), valt vooral jullie enorm gevarieerde smaak op aan films (van arthouse tot de duurste blockbusters), proficiat daarvoor! Ook was het bijzonder fijn om te lezen hoe de ene een film de hemel inprijst, die een ander tot op de grond afbreekt. Maar goed, lees vlug verder voor het verdict.

TOP

1 X-Men: First Class

De uitstekende X-Men reboot werd duidelijk massaal gesmaakt door jullie. Meer dan 60% van alle deelnemers gaf Matthew Vaugn’s comic verfilming een plaatsje in hun top 5. Een speciale vermelding trouwens voor Michael Fassbender, wiens interpretatie van Magneto op massale lofbetuigingen kon rekenen.

2 Rise of the Planet of the Apes

“Niet de zoveelste planet of the apes film, maar zeer goede vertolkingen en realistische apen dankzij de altijd schitterend acterende Andy Serkis. Naast de traditionele ontploffingen en actie is er ook plaats voor serieuzere vragen over ethische kwesties.” (Kevin Langenakens)

3 The Adventures of Tintin (Kuifje)

“Spielberg doet het opnieuw: een avonturenfilm met de finesse, pracht en kracht van de eerste Indiana Jones -films maar nu in animatieformaat. Je vergeet tijdens het bekijken dat je naar een animatiefilm zit te kijken. Een avonturenfilm zoals alleen maar Spielberg uit zijn mouwen kan toveren: pure filmmagie!” (Stijn Buntinx)

4 Fast Five

5 Source Code

 

FLOP

1 Twilight: Breaking Dawn – Part 1

“Wat een rotte film! Niet alleen de slechtste verhaallijn ever, het was ook gewoon vies om zien. Die film trok en trekt echt op NIETS! Waste of time!!” (Evelien Verhaegen) Zelfs de dames hadden geen goed woord over voor de meest recente tenenkrullende episode in deze onverklaarbaar populaire ‘Vampieren’ franchise.

2 World Invasion: Battle Los Angeles

3 Green Lantern

4 Conan The Barbarian

5 Season of the Witch

 

Tot slot is dat overduidelijk zowat het hele MoviePulp-publiek bijzonder hard uitkijkt naar The Dark Knight Rises. Staat met stip op één bij meer dan 90% van ALLE deelnemers. Andere films waar jullie volgend jaar zeker voor naar de bioscoop trekken zijn: The Hobbit, The Expendables 2, The Bourne Legacy, en de Amerikaanse remake van Loft door Erik Van Looy.

Aan alle deelnemers (en iedereen die dit leest) alvast een fijne kerst gewenst!

 


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter