Abraham Lincoln: Vampire Hunter review

Abraham Lincoln: Vampire Hunter ****

Regie: Timur Bekmambetov (Wanted)

Met Dominic Cooper, Benjamin Walker, Anthony Mackie, Mary Elizabeth Winstead,…

Speeltijd: 105′

Ga kijken als je hield van Blade en Underworld.

Het verhaal: De ambitieuze jongeman Abraham Lincoln komt in contact met vampieren nadat zijn ouders op listige wijze vermoord worden door de demonen. Zijn wraak leidt hem tot Henry Sturges, een mysterieuze man die alles weet van het bestrijden van vampieren en Abraham kan leren zich te verzetten tegen deze vreselijke monsters.

Ons verdict: I know what you are thinking… 4 sterren voor een vampierenfilm met historisch figuur Abraham Lincoln erin? You gotta be kidding me? Wel, laat me mijn overtuigingskrachten bovenhalen in deze blogpost om jou te overhalen, lezer.

Abraham Lincoln: Vampire Hunter klinkt qua concept misschien zielig, maar de uitwerking ervan is uitstekend. Eens je in het verhaal getrokken wordt, begin je de gelijkenissen tussen vampieren en de carrière van de 16de president van de Verenigde Staten te herkennen. Vooral de strijd om slavernij die het Noorden en Zuiden uit elkaar splitste tijdens de burgeroorlog kan uitstekend in een vampierenverhaal gegoten worden. De visual effects zijn bovendien verbluffend en de cast met Dominic Cooper als man van de film stelt niet teleur.

Kortom, geef Abraham Lincoln: Vampire Hunter een kans om zich te bewijzen. Je zal niet ontgoocheld zijn. Bekijk onderaan de clips Real Power, Train Escape en Waltz of Death uit Abraham Lincoln: Vampire Hunter:

 

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.