Movies To Die For 5: 100 Feet / Hush Blu-ray reviews

100 Feet*** / Hush***

Regie: Eric Red / Mark Tonderai

Met: Famke Janssen, Bobby Cannavale, Michael Paré / William Ash, Christine Bottomley, Andreas Wisniewski

Speelduur: 97′ / 88′

Na een hele reeks toppers eindigt de eerste lichting van “Movies To Die For” een beetje met een zachte plof, met de middelmatige titels 100 Feet en Hush. Ook verkrijgbaar op DVD, uiteraard.

100 Feet: Nadat Marnie Watson (Famke Janssen) haar agressieve echtgenoot uit zelfverdediging heeft vermoord, wordt ze door de rechter onder huisarrest geplaatst. Een elektronische enkelband zorgt ervoor dat ze haar huis niet kan verlaten. Gevangen in haar eigen huis ontdekt Marnie al snel dat de geest van haar gewelddadige echtgenoot nog steeds rondwaart, belust op wraak. Bij leven mishandelde hij Marnie al, maar dat was niks vergeleken bij de terreurcampagne die hij voert vanuit de dood. Kan Marnie hem een tweede keer verslaan?

Ons verdict: 100 Feet uit 2008 lijkt een beetje op een opflakkering van regisseur/scenarist Eric Red, die vooral in de jaren tachtig en begin negentig furore maakte met films en scenario’s als The Hitcher, Near Dark, Blue Steel, Body Parts en in mindere mate Bad Moon. Hoe dan ook, buiten royalties voor een sequel en een remake op zijn grootste hit The Hitcher, lag zijn carrière al stil sinds 1996. Dus na twaalf jaar liet Red nog is van zich horen met het door hem geschreven en ingeblikte 100 Feet (om nadien overigens weer volledig te verdwijnen). Met Famke Janssen op de affiche heeft de man toch een grote naam weten te strikken, dus onze nieuwsgierigheid was gewekt. De film opent dan ook strak en met zijn low-key regiestijl weet Red het maximum uit zijn beperkte middelen te puren. 100 Feet is soms zelfs best spannend en het acteerwerk is behoorlijk (let op een leuke, niet alledaagse bijrol van B-icoon Michael Paré), maar hoe verder de film vordert hoe meer de geloofwaardigheid overboord gaat. Bovendien heb je soms het gevoel dat je het al eens eerder én waarschijnlijk beter gezien hebt. 100 Feet is concluderend een middelmatige bovennatuurlijke thriller die niet erg lang zal blijven hangen.

Hush: Op een regenachtige donkere snelweg worden Zakes en Beth bijna van de weg gereden door een witte vrachtwagen. De achterklep van de wagen staat een stukje open en Zakes vangt een glimp op van wat de truck vervoert: een halfnaakte vrouw, vastgebonden in een kooi. Hoewel Zakes niet helemaal zeker is van wat hij gezien heeft, besluit hij de politie te bellen. Daarna wil hij het incident zo snel mogelijk vergeten. Beth is daar woedend over en loopt kwaad weg. Zakes gaat haar achterna, maar kan Beth nergens vinden. Maar dan ziet hij een witte vrachtwagen van de parkeerplaats wegrijden…

Ons verdict: Dat er een slimme marketingman annex filmliefhebber zit bij het fonkelnieuwe Excesso Entertainment mag duidelijk zijn met de combinatie van 100 Feet en Hush in deze boxset. Want als regisseur Mark Tonderai en zijn Hush herinneringen oproepen aan één film, dan is het wel The Hitcher. Maar dan verder gekruid met een beetje Duel, een snuifje Breakdown en zelfs wat Joyride! U hoort het al, origineel is Hush niet. Maar dat hoeft niet altijd toch? Helaas is de regie-stijl van Tonderai een beetje aan de grijze kant en is vooral in het begin het acteerwerk gerust tenenkrommend te noemen. Gelukkig herpakt het boeltje zich tijdig en ontpopt Hush zich tot een af en toe best spannend filmpje. Het is geen grote kunst, maar deze Hush kan de verveling prima wegnemen op een regenachtige winteravond.

De Blu-rays: 100 Feet staat netjes in een strak 2.35:1-formaat op Blu-ray, met voldoende diepte en detail en natuurlijk ogende kleuren. Vuiltjes en andere echt storende onvolmaaktheden zijn niet aan de orde. Bonusmateriaal is missing in action en we vinden het ook jammer dat de erg coole collector’s verpakking van de DVD zijn overgang niet gemaakt heeft naar deze Blu-ray uitgave (de enkelband van Janssen op de cover lichte rood op, vergezeld van een ijzingwekkend schreeuw). Ach ja… Hush is al even barebones dan de voorgaande titel, maar op de technische specificaties is weinig aan te merken. Het beeld (2.35:1 Full HD / 1080p) oogt solide en scherp met mooie kleuren, terwijl het geluid (Engels Dolby Digital 5.1 & DTS-HD) een prima dynamiek ten gehore brengt. Ruis en andere foutjes hebben we gelukkig niet kunnen opmerken.

Deze films iets voor jou? Ontdek hieronder de trailers:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.