Your Highness DVD review

Your Highness***1/2

Regie: David Gordon Green

Met: Danny McBride, James Franco, Justin Theroux, Natalie Portman, Toby Jones, Zooey Deschanel

Speelduur: 98′

Hilarische komedie van de makers van Pineapple Express! Nu op DVD en Blu-ray.

Het verhaal: Twee prinsen van koninklijke bloede – de wietrokende nietsnut Thadeous (Danny McBride) en zijn nobele broeder Fabious (James Franco) – bundelen hun krachten met een ongrijpbare krijgster (Nathalie Portman) om een prinses (Zooey Deschanel) uit de klauwen van een boze tovenaar te bevrijden. Onderweg moeten ze de strijd leveren met gruwelijke schepsels en verraderlijke ridders…

Ons verdict: Als er één komedie is die ons de laatste jaren wist te verrassen dan was het wel Pineapple Express, een stoner-buddy-actiekomedie (wat een mondvol!) van het creatieve triumviraat Seth Rogen, Judd Apatow en regisseur David Gordon Green. Green wilde dit kunstje nog eens lichtjes overdien met deze – unrated versie van – Your Highness, een stoner-fantasy-komedie (!) die soms wat weg heeft van een Amerikaanse versie van Monty Python and the Holy Grail. Seth Rogen en Apatow zijn in geen velden te bespeuren, maar Danny McBride en James Franco gelukkig wel. Denk daarbij nog A-lijsters die je niet perse in dit soort producties zou verwachten zoals Nathalie Portman (die overigens geweldig sexy oogt), Zooey Deschanel, Justin Theroux en Toby Jones en het kan niet meer fout gaan toch! Your Highness haalt het eerlijkheidshalve echter niet bij Pineapple Express, maar iedereen staat overduidelijk zoveel lol te maken dat je de enkele mindere grappen al snel met de mantel der liefde overdekt. Diegene die recht in het doel schieten laten je dan ook janken van het schaterlachen (allemaal heerlijk politiek incorrect). Bovendien is Your Highness ook een vakkundig gemaakte fantasy-prent voor volwassenen. Het is technisch allemaal dik in orde, met een feilloze mise-en-scene van Green, geweldige speciale effecten en prachtige epische locaties. Overgiet het geheel met de nodige bloed, ingewanden en andere vettigheid en klaar is kees! We zijn ervan bewust dat dit niet iedereen zal weten te bekoren (getuige ook de teleurstellende resultaten aan de wereldwijde bioscoopkassa’s), maar de liefhebbers van de zogenaamde low-brow ongein à la het eerder vermelde Pineapple Express en consoorten weten weer wat in huis halen.

De DVD: Het anamorfisch uitgevoerde 1.85:1 stelt niet teleur qua scherpte. De kleuren zien er netjes uit en ogen over de hele lijn natuurlijk. Het contrast is prima, met een bevredigend zwartniveau. De gebruikte print is proper en vuil of andere printbeschadigingen zijn niet aan de orde. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt goed, met steeds verstaanbare dialogen en een ruimtelijk geluidsbeeld. Het LFE-kanaal onderlijnt het geheel prima bij de actiescènes. Naast de perverse (unrated) versie van de hoofdfilm is er nadien nog alternatief beeldmateriaal te ontdekken in de vorm van lollige bloopers en weggeknipte/alternatieve scènes.

Ontdek zeker al eens de bioscooptrailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter