Ronal The Barbarian Blu-ray review

Ronal The Barbarian****

Regie: Thorbjorn Christofferson, Philip Einstein Lipski, Kersten Vestberg Andersen

Met: Ben Bledsoe, Ashley Carin, Pierce Cravens, Louis Lombardi, Dee Snider, Oliver Vaquer, Watt White

Speelduur: 86′

Hilarische Deense Conan-parodie vol stoute humor! Nu op Blu-ray en DVD.

Het verhaal: Ronal is een jonge barbaar met een lage eigendunk, een eigenschap waar de overige stoere barbaren in zijn dorp geen last van hebben. Ronal is een slapjanus. Maar, alsof het lot ermee speelt, rust de verantwoordelijkheid van het voortbestaan van zijn stam op zijn schriele schouders, wanneer de snode Heer Volcazar het dorp aanvalt en, behalve Ronal, alle levende barbaren ontvoert. Ronal wordt zo gedwongen om een gevaarlijke zoektocht te ondernemen om zijn clan te redden en het plan van Volcazar om over de wereld te heersen te verijdelen. Onderweg voegen de slijmerige bard Alibert, de bloedmooie schildmaagd Zandra en de metroseksuele elf Elric zich bij onze onwaarschijnlijke held. Om de vijand uiteindelijk te verslaan, moet de groep een reeks vervaarlijke uitdagingen overwinnen…

Ons verdict: Scandinavische cinema leeft! Het is een ondertussen een filmindustrie die naast diepzinnige drama’s ook internationaal ogende genre-cinema aflevert. Van harde horror, tot gedurfde exploitation cinema, indrukwekkende actie en zelfs peperdure animatiefilms voor volwassenen. Want deze Ronal The Barbarian mag er dan koddig uitzien, dit is geen fijnzinnig familievertier à la Dreamworks of Pixar. Opgepast, dit is geen ordinaire porno-cartoon als pakweg Fritz the Cat. De animaties zijn immers van een hoog niveau en kunnen zich gerust meten met de grote Amerikaanse producties. Daarbovenop is er tussen alle cynische grollen, platte seksgrappen en heerlijk bijtend sarcasme een best entertainend verhaal te bemerken, met fatsoenlijk uitgewerkte personages. Maar de situaties, en zoals eerder gezegd de humor, zijn steevast plat, politiek incorrect en expliciet. Dit zal niet ieders kopje thee zijn, maar wij gingen soms bijna op de grond van het lachen. Het moet gezegd dat we de originele versie op het witte doek zagen tijdens de meest recente editie van het BIFFF, en we veel van de grappen waarschijnlijk nog wisten. Maar de Engelse dub is zeker ook geslaagd te noemen. Ronal The Barbarian is hoe dan ook een aanrader voor wie houdt van stoute onderbroekenlol, met stevige knipogen naar Conan The Barbarian, verpakt in geslaagde animatie.

De Blu-ray: Het 1.78:1-beeld is redelijk qua scherpte, met helaas soms wat softe momenten. Het geheel oogt tevens wat aan de donkere kant en zijn er wat digitale compressiefoutjes te zien. Het beeld is verder vrij van vuiltjes of andere opvallende oneffenheden. Helaas is alleen de Engelstalige dub aanwezig, wat zeker een gemiste kans is. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt behoorlijk, zonder echt baanbrekend te zijn. De plaatsing is niet altijd perfect, maar de dialogen zijn gelukkig goed te verstaan. Ruis, kraakjes of andere storingen in het geluid hebben we niet waargenomen. Helaas zijn er ook helemaal geen extra features aanwezig. Geen perfecte release, maar gezien de scherpe prijs toch een leuke titel. Al wat is het maar dat Scandinavische cinema hier ook voet aan de grond krijgt bij het grote publiek!

Bekijk zeker ook eens één van de geweldige trailers:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.