The Resurrection DVD review

The Resurrection*

Regie: Casper Haugegaard

Met: Asta Stidsen, Jonas Bjørn-Andersen, Mads Althoff, Marie Frohmé Vanglund, Peter Althoff, Roxanne Tirkov

Speelduur: 47′

Zwakke korte zombiefilm uit Denemarken. Op de DVD-versie is echter weinig aan te merken. Integendeel!

Het verhaal: The Resurrection brengt zombies horror in God’s huis. Simon’s familie komt samen voor zijn begrafenis, het duurt niet lang voor de hel los barst. De doden staan op uit hun graven en de familie moet vluchten in de donkere keldergewelven van de kerk. Daar moeten ze alle krachten bundelen om de rechtstreekse confrontatie met een horde zombies aan te gaan in een niets ontziende bloederige strijd om levend te ontsnappen uit het huis van God…

Ons verdict: Het is leuk dat tegenwoordig zelfs korte films steevast meer ambitie en lef beginnen te vertonen. De makers van The Resurrection (originele titel: Opstandelsen), een ‘korte’ Deense zombiefilm uit 2010, hadden van beide in overvloed. Helaas is het eindproduct toch niet zo geslaagd. Het verhaal barst van het potentieel, maar door de gebruikte camera heeft het geheel al geen filmische look. Dit komt de sfeer niet ten goede, aangezien veel in fel belichte locaties afspeelt. Doe daarbij het niet altijd even geloofwaardige acteerwerk, het weinig subtiele Godsdienstige verhaal, de soms erg vreemde kader keuze in erg verkrampte locaties, plus de vaak doorzichtige speciale effecten en u weet net als ons dat The Resurrection eerder te klasseren valt onder de noemer: gefaald.

De DVD: Beeld en geluid stellen niet teleur, met een bevredigende scherpte over de hele lijn en een meer dan behoorlijke geluidsweergave. Het schijfje blinkt echter vooral uit op het gebied van extra features. Naast een informatieve director’s audio commentary, een slide show met behind the scenes foto’s, wat trailers (zowel voor de film als cross-promotional), krijg je ook een resem videoclips en een bonusfilm in de vorm van de 28 minuten durende “Kældermenneske”, opnieuw in een regie van Casper Haugegaard.

Bekijk hier de originele teaser:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter