Hope Springs Blu-ray review

Hope springs coverHope Springs***1/2

Regie: David Frankel

Met: Meryl Streep, Tommy Lee Jones, Steve Carell

Speelduur: 100′

Hartverwarmende film van de maker van The Devil Wears Prada. Nu op Blu-ray én DVD!

Het verhaal: Omdat haar huwelijk na dertig jaar op de klippen dreigt te lopen, besluit Kay (Meryl Streep) de bekende relatiegoeroe Dr. Feld (Steve Carell) in te schakelen. Ze moet alleen nog even haar sceptische man Arnold (Tommy Lee Jones) in het vliegtuig zien te krijgen voor een intensieve week van huwelijks- en sekstherapie om hun liefdesleven een nieuwe impuls te geven. Dit zorgt voor verrassende en komische openbaringen…

hope_springs still

Ons verdict: 2012 betekende dankzij de succesvolle release van Hope Springs een beetje een comeback voor regisseur/producer David Frankel na de superflop The Big Year (wereldwijde omzet van nog geen 7,5 miljoen dollar). Hope Springs is dan ook een charmant comedy/drama met een snuifje romantiek. Als er één cineast een oog heeft voor de juiste dosering in komedie en drama dan is het wel Frankel. Net als in Marley & Me, en uiteraard The Devil Wears Prada, wordt er een mooi evenwicht gevonden. Maar Hope Springs wordt nog meer naar boven getild door ijzersterke acteerprestaties van zowel Meryl Streep, als Tommy Lee Jones. Beide zijn perfect op elkaar ingespeeld en de chemie spat soms bijna letterlijk van het scherm. Ze zijn tevens innemend en hartverwarmend, terwijl Carell doet waar hij dan weer het beste in is. De humor is echter nergens platvloers, het betreft eerder volwassen humor getekend door het echte leven. Valentijn ligt alweer achter ons, maar Hope Springs is zeker een aanrader voor de romantische zielen onder ons.

De Blu-ray: Het beeld (1080p HD widescreen) en geluid (Engels DTS-HD Master Audio 5.1) zijn beide van een prima kwaliteit, zonder noemenswaardige onvolmaaktheden. De bonus sectie is netjes gevuld met featurettes zoals: An Intimate Look at the Making of Hope Springs, An Expert’s Guide to Everlasting Passion, The Doctor Is In: Steve Carell on the Doctor Feld, Inside the Perfect Movie Marriage: Meryl Streep & Tommy Lee Jones, The Passionate Performer, maar er zijn ook zaken te ontdekken zoals een Gag Reel, Exploring the Scenes: Alternate Takes en tenslotte een informatieve audiocommentaartrack ingesproken door niemand minder dan regisseur David Frankel. De extra features zijn helaas niet ondertiteld.

Bekijk hier de originele bioscooptrailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.