The Invasion DVD review

7321932701388_13.jpgThe Invasion**

Regie: Oliver Hirschbiegel

Met: Nicole Kidman, Daniel Craig, Jeremy Northam, Jeffrey Wright

Speelduur: 95 min.

De vierde verfilming van Finney’s roman is een zoutloze en afgevlakte horrorprent. Het schijfje van Warner is wel van uitstekende kwaliteit.

Vergelijk prijzen van The Invasion online op Kelkoo!

Amerika staat in rep en roer wanneer een immense ontploffing de ruimtependel Patriot in een regen van brokstukken over het land verspreidt. De situatie is snel onder controle, maar onderzoek leidt tot de conclusie dat er iets vreemds is meegekomen met de schipbreuk. Iets dat zowel de ijzige ruimtekou als de extreme verbrandingshitte bij het binnenkomen van de atmosfeer doorstond. Psychologe Carol Bennell (Nicole Kidman) brengt de vreemde gebeurtenissen en verhalen in haar praktijk aanvankelijk niet in verband met de crash, maar als haar vervreemde ex-man zich plots erg vreemd begint te gedragen, gaan er belletjes rinkelen. Samen met haar collega Ben Driscoll (Daniel Craig) begint ze een adembenemende race tegen de klok om de mensheid te redden…

Ons verdict: In een periode waarin men in Hollywood van alles wat vast en los staat een remake maakt, was het geen complete verrassing dat men nog eens Jack Finney’s wereldberoemde roman “The Body Snatchers” vanonder het stof haalden. We leggen dan ook de nadruk op ‘nog eens’, want The Invasion is uiteraard al de vierde verfilming na The Invasion of the Body Snatchers (’56), The Invasion of the Body Snatchers (’78) en het onderschatte Body Snatchers (’93). Met Oliver Hirschbiegel – de Duitse cineast verantwoordelijk voor meesterwerkjes als Das Experiment (’01) en uiteraard Der Untergang (’04) – aan het roer en een solide cast, kon dit gewoon niet fout lopen dachten we zo. Helaas blijkt The Invasion een zoutloze verfilming te zijn, met een cast op automatische piloot, enkele uitermate zwakke speciale effecten en weinig tot geen spanning. De film kabbelt welliswaar voort tegen een behoorlijk vlot tempo, maar je hebt al snel iets van ‘What’s the point?’. En dat geldt helaas ook voor deze remake.

De DVD: Het anamorfische 1.78:1 beeld is scherp, met een goed contrast en prima schaduwdetail. Het zwartniveau is solide en de kleuren hebben een natuurlijke aanblik. De gebruikte print is vrij van vuiltjes en buiten wat minimale filmgrain kunnen we weinig op het beeld aanmerken. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt op zijn beurt warm en dynamisch, met heldere en steevast verstaanbare dialogen – die mooi uit de center komen. De subwoofer onderlijnt het gebeuren waar nodig, zodat we kunnen spreken van een levendige home cinema-ervaring! Qua extra’s hebben we een drietal korte EPK-featurettes “Een nieuw verhaal”, “Op de set” en “Bodysnatchers”, die telkens een beknopte blik op de set werpen, doorspekt met interviewsnippers met de belangrijkste cast- en crewleden. Nergens wordt het bijster interessant en diepgravend, maar gelukkig is daarmee de kous nog niet af. Want de half uur durende documentaire “De Snatchers waren hier al eerder: De geschiedenis van Invasion in de media” is een informatieve uiteenzetting van de Body Snatchers mythe.

Bekijk hier alvast de trailer:

3 gedachten op “The Invasion DVD review”

 1. Middelmatige film, maar goeie transfer! Gaat wel een topper worden in de videotheek denk ik.

  Voor wie van dit genre houdt kan ik ook nog The Faculty en The Puppet Master aanraden…

  Please wait...
 2. The Faculty vond ik maar lame zenne. Mja, ik lach altijd met dit genre :-) The Invasion kan misschien zwak zijn, maar ik ga hem toch een keer op DVD bekijken.

  Please wait...
 3. Lol Ik kon de Rodriguez-visie van het Scream-tijdperk nog wel pruimen :D Voila Warner zal happy zijn ;) Laat maar achter wat jij ervan denkt…

  Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter