BIFFF 2013: After review

After_PosterAfter**1/2

Regie: Ryan Smith

Met: Steven Strait, Karolina Wydra, Madison Lintz, Chase Presley, Sandra Ellis Lafferty, Bob Penny, Ric Reitz

Speelduur: 90′

Goed bedoelde fantasy-thriller, die gerust een spuit adrenaline kan gebruiken…

Het verhaal: Freddy (Steven Strait) en Ana (Karolina Wydra) zitten op een avond samen in een bus. De volgende ochtend ontwaken ze allebei in een mysterieus en verlaten stadje dat afgesloten is van de rest van de wereld door een donkere mist…

after

Ons verdict: After is het langspeeldebuut van een zekere Ryan Smith. Eén ding is zeker: De man heeft een rijke fantasie en is in staat om visueel het één en ander boeiend uit zijn mouw te schudden. Tot daar het positieve. Want terwijl ik het verhaal zeker kon appreciëren, kabbelt het geheel iets te traag vooruit. Het ziet er allemaal geweldig uit, maar ook daar pakt Smith iets teveel met hetzelfde uit.

De bekendste kop in het geheel is Steven Strait, die u nog kan herkennen uit studiofilms als 10.000 BC en The Covenant. De man heeft een zekere chemie met zijn tegenspeelster Karolina Wydra (Crazy, Stupid, Love., House M.D.), maar faalt om echt te overtuigen wanneer er meer emoties gevraagd worden. Hiermee vervalt het geheel soms in onbedoeld grappige scènes en dit liet het wereldberoemde BIFFF-publiek ook merken.

Tegen het einde begint er eindelijk wat meer vaart in te komen. Ik vergeef Smith de overduidelijke CGI-effecten nog graag, maar de bewuste shot van adrenaline komt dan helaas een beetje te laat. Concluderend: After is zeker niet miserabel, maar aanraden is er toch ook niet bij.

Toch nieuwsgierig? Bekijk hier bij ons de trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.