The Incredible Hulk review

The Incredible Hulk posterThe Incredible Hulk****

Regie: Louis Leterrier (Transporter 2, Danny the Dog)

Met Edward Norton, Liv Tyler, Tim Roth, William Hurt, …

Speeltijd: 114′

Ga kijken als je hield van andere Marvel adapties zoals Iron Man****.

Het verhaal: Na verscheidene pogingen om de gewelddadige Hulk uit zijn lichaam te krijgen, is Bruce Banner op de vlucht van het Amerikaans leger. Hij vreest dat het monster in hem gekopieerd kan worden. Banner besluit zijn geliefde Betty te verlaten en onder te duiken in de sloppenwijken van Brazilië.

The Incredible Hulk CGI

Ons verdict: 2008 is weer maar eens een jaar vol comic book verfilmingen. Na Iron Man is The Incredible Hulk de 2de hooggespannend stripboekverfilming die dit jaar uitkwam. Regisseur Louis Leterrier kreeg een moeilijke klus voorgeschoteld: een vervolg breien aan het geflopte Hulk van Ang Lee.

Wat heeft hij ervan kunnen maken? Een aardige stap in de goede richting moet ik zeggen. Leterrier zag duidelijk dat het creatief concept van de vorige film volledig zoog. Hij liet een ander creatief team eraan werken en dit deed formidabel werk. Ook maakte Leterrier verbeteringen aan het hoofdpersonage: hij maakte het donker, ruig en roekeloos. GREAT WORK! De metamorfose van het karakter van The Hulk kan je zonder meer de troef van deze Hulk-film noemen. De regisseur laat nog betere dingen zien door een geloofwaardig verhaal te maken met Abomination en General Thunderbolt Ross in de bijrollen. Verder kunnen we zeggen dat de actiescènes in deze film beter zijn dan de gemiddelde comic book adaptions. Weliswaar werden er teveel spoilers door Marvel vrijgegeven, waardoor het voelt alsof je alles al een keer hebt gezien. Tot slot heb ik ook genoten van de adembenemende en originele locaties in de film.

Waar ging de film helemaal de mist in? Ik weet het niet goed. The Hulk is één van mijn favoriete personages en ik voel dat deze film nog niet het niveau haalt dat ik verwacht. Ik was vooral ontgoocheld in de verschijning van Edward Norton en Liv Tyler. De stercast levert goed werk, maar overtuigde me niet. Ik zoek in het personage van Bruce Banner meer verborgen frustratie en woede, terwijl Betty Ross meer passie en intelligentie moet uitstralen (Jennifer Connelly deed dit beter). Tevens zorgt het verschil tussen beide films ervoor dat er geen echte ‘standaard’ komt in het personage van de strip. De onherroepellijk verschillen in de stripverhalen en films lijken wel een ware vloek over het hele Hulk-franchise.

Al bij al een leuke en indrukwekkende film om in de cinema te bekijken! Geniet nog een keer van de coolste actiescène uit The Incredible Hulk:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

2 gedachten op “The Incredible Hulk review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter