Elysium Blu-Ray review + wedstrijd win gratis DVD

elysium blu ray coverElysium ****

Regie: Neill Blomkamp (District 9)

Met: Matt Damon, Sharlto Copely, Jodie Foster, Alice Braga, Wagner Moura, William Fichtner

Speelduur: 110′

Haal deze Blu-Ray (mastered in 4K) in huis vanaf 13 december 2013 als je houdt van stevige SciFi-actie met een boodschap zoals District 9, Aliens, Robocop en Total Recall.

Het verhaal: In het jaar 2154 zijn er nog maar twee groepen mensen: de rijken en de rest. De rijken wonen op Elysium, een paradijselijk ruimtestation, en de rest woont op de overbevolkte en verwoeste aarde. Minister Delacourt (Jodie Foster) doet er alles aan om het luxe leventje op Elysium te beschermen, en de mensen op aarde proberen van alles om erheen te gaan. Max (Matt Damon) begint aan een levensgevaarlijke missie, die gelijkheid voor iedereen moet brengen.

matt damon in elysium

Ons verdict: Neil Blomkamp bewees enkele jaren terug met District 9 klaar te zijn voor het grote werk. Hij kreeg van Sony 100 miljoen $ om mee te spelen, en levert opnieuw een stevige brok SciFi-actie af met een weinig verhulde politieke boodschap. Visueel doet het allemaal sterk denken aan District 9, zij het dan in een iets meer gelikte versie, al mocht hij -godzijdank- als één van de weinige hedendaagse zomerblockbusters zijn R-rating behouden, en dus voluit gaan in bloederige actie, zwarte humor, en (redelijk) grof taalgebruik.

Naast een fantastisch concept en visuals die doen denken aan James Cameron en Paul Verhoeven in hun gloriejaren in de late ’80s, is Elysium ook nog eens bevolkt met geweldige acteurs. Matt Damon is zoals vanouds solide als antiheld van vlees en bloed (een verademing tussen de superhelden die tegenwoordig het witte doek bevolken, red.) en ook de Brazilianen uit de cast Alice Braga (Citade De Deus) en Wagner Moura (Tropa De Elite) overtuigen. De show wordt echter gestolen door -Blomkamp-habitué- Sharlto Copley die als de meedogenloze huurling Kruger (een soort psychotische kruising tussen Robocop en The Terminator, maar met méér humor, red.) zowat de meest memorabele slechterik neerzet sinds Heath Ledger als The Joker in The Dark Knight.

Elysium is niet perfect. Jodie Foster gaat zowaar overacteren als de bitch van dienst op het ruimtestation. Het intrigerende concept krijgt iets te weinig aandacht binnen de strakke speelduur waardoor de nogal kleffe flashbacks dienen als achtergrond bij de hoofdpersonages. Nooit gedacht dat we dit zouden neerpennen in tijden van uitgerokken monsterproducties met een gemiddelde speelduur van tegen de 2,5 uur, maar Elysium zou wellicht baat hebben bij een extended cut waarin dieper wordt ingegaan op het fascinerende en angstaanjagend toekomstbeeld dat wordt geschetst door Bloomkamp. Desalniettemin is en blijft Elysium (ondanks de tegenvallende box-office, red.) één van dé films van 2013.

De Blu-Ray biedt naast sublieme beeld- (Mastered in 4K) en geluidkwaliteit jammer genoeg géén extended cut, maar wel een achttal interessante featurettes waarin wordt ingegaan op zowat elk facet van het productieproces. Voor meer informatie over de nieuwe releases van Sony Pictures Home Entertainment Benelux, kan je terecht op hun Facebook pagina.

Bekijk alvast de trailer.

WEDSTRIJD

elysium DVD

Naar aanleiding van de release van Elysium mogen wij van Sony Pictures Home Entertainment Benelux twee DVDs weggeven van deze fijne science fiction prent. Wat moet je doen om kans te maken op een exemplaar?

Mail vóór 5/1/2014 je drie favoriete films en de -in jouw ogen- slechte film van 2013 mét enige argumentatie naar info[at]moviepulp. Voeg uiteraard ook je naam en volledige adres toe. Véél succes en alvast fijne feestdagen!


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

3 gedachten op “Elysium Blu-Ray review + wedstrijd win gratis DVD”


  1. Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

    en welke lijstjes hebt ge ontvangen? kunnen we ze hier lezen

    Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.