Cleopatra Jones DVD review

CJ coverCleopatra Jones **

Regie: Jack Starrett

Met: Tamara Dobson, Bernie Casey, Shelley Winters, Antonio Fargas, Caro Kenyatta

Cleopatra Jones wordt gezien als een klassieker in het Blaxploiationgenre, maar daar is deze in onze véél te braaf voor!

Koop Cleopatra Jones op DVD bij Free Record Shop!

Het verhaal: Sexy Cleopatra Jones (Tamara Dobson) is een geheim agent voor de Amerikaanse regering. Wanneer ze een immens grote drugsvoorraad laat vernietigen, is drugsbaronnes Mommy (Shelley Winters) vastbesloten om Cleopatra Jones voor eens en altijd uit te schakelen. Mommy gebruikt haar corrupte politieconnecties om vrienden van Cleopatra Jones tegen te zitten en zo Cleopatra uit haar tent te lokken…

Ons verdict: Cleopatra Jones was in ’73 een succes – wat trouwens resulteerde in de veel betere sequel Cleopatra Jones & the Casino of Gold (1975) – en groeide over de jaren heen uit tot een heuse klassieker in het Blaxploitation-genre. Maar of de prent vandaag nog dezelfde indruk zou nalaten, valt zéér te betwijfelen. De wulpse en steeds kleurrijk geklede Tamara Dobson (Chained Heat, Amazons) probeert weliswaar de stoere babe uit te hangen, maar haar gevechtskunsten zijn op zijn zachtst gezegd van een bedenkelijk niveau. Hetzelfde kan gezegd worden van het ‘acteerwerk’ dat door de gehele cast tentoongespreid wordt. Vooral Hollywoodlegende Shelley Winters is gruwelijk miscast als “Mommy”, het hoofd van de misdaadorganisatie in de film. Met haar tenenkrommende acteerprestatie gaat elke hoop op een lekker ruige en serieuze Blaxploitation volledig overboord. Neem daar nog bij dat de prent zo goed als volledig gespeend is van bloed, seks en geweld! Cleopatra Jones is concluderend dan ook maar een weinig overtuigende en behoorlijk flauwe (lees: brave) Blaxploitationprent. Geef ons maar the real deal zoals Coffy en de originele Shaft!

De DVD: Het anamorfisch uitgevoerde 2.35:1-beeld bevat een voldoende detail, met warme en heldere kleuren. Er is wel wat filmgrain aanwezig en de gebruikte print bevat een redelijke hoeveelheid vuil en beschadigingen (waaronder enkele opvallende cigarette burns). De Engelse Mono-track klinkt voldoende, met heldere en steeds verstaanbare dialogen. Ruis en/of andere oneffenheden hebben we niet opgemerkt in het geluid. Er zijn helaas géén extra’s aanwezig, zelfs niet de cheesy originele bioscooptrailer.

Deze fout maken we dan maar zelf goed:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.