Universal Soldier III eindelijk een feit?

Unisol Van DammeNa veel vijven en zessen is de kogel eindelijk door de kerk dat actieheld Jean-Claude Van Damme – die op het moment van schrijven letterlijk en figuurlijk dé rol van zijn leven speelt in het briljante JCVD – terug zal keren naar één van zijn grootste succesfranchises, namelijk Universal Soldier.

Dolph Lundgren (Rocky IV, Red Scorpion), die volgens eerdere geruchten eveneens zou terug keren, werd door de producten echter gezien als niet rendabel genoeg. Ondanks dat Van Damme nog probeerde om the powers that be te overtuigen: “I told them, guys bring in Dolph! They said there’s no more value [to cast him]. I said, ‘it will have value with me!’”, zal Lundgren dus niet van de partij zijn.

Wel een oude Van Damme-bekende die er zeker zal bijzijn is de befaamde actieregisseur Peter Hyams (Timecop, Sudden Death), die zal instaan voor het camerawerk voor Universal Soldier III: A New Beginning. De regie is in handen van Simon Fellows (Until Death, Malice in Wonderland) en de financiering is opnieuw in handen van Sony Pictures.

De eerste Universal Soldier is alweer van 1992 en werd ingeblikt door Roland Emmerich, regisseur van blockbusters als Stargate en The Day After Tomorrow. De film koste destijds 23 miljoen dollar en bracht wereldwijd meer dan 102 miljoen dollar op. Er volgden in ’98 twee onofficiële televisiefilms, met in de hoofdrollen onder meer Gary Busey en Burt Reynolds. De officiële sequel, Universal Soldier: The Return verscheen in ’99 en werd ingeblikt door stuntman Mic Rodgers. Ondanks de terugkeer van Van Damme flopte deze 40 miljoen dollar kostende actiefilm in de bioscopen. Toch deed de film het goed op video en DVD.

Op de vraag of de sequel een direct-to-dvd titel is, zoals tegenwoordig vaak het geval is kon The Muscles from Brussels geen sluitend antwoord verschaffen. Wel is het zo dat Van Damme getekend heeft voor ‘maar’ tien dagen te op de set te staan, dus hij zal zeker niet de hoofdrol vertolken!

Hoe de langverwachte sequel ook uitdraait, het is in elk geval een behoorlijk gewaagde en verrassende keuze om géén hoofdrol te spelen. Een keuze die een beetje in de lijn ligt van JCVD en Full Love. Zou van Damme dan écht een andere toekomst willen inslaan en niet meer voor de makkelijke, voor de hand liggende direct-to-DVD? We hopen het van harte.

Kijk hier alvast de trailer van Van Damme’s comeback JCVD:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.