My Mom’s New Boyfriend DVD review

DVD coverMy Mom’s New Boyfriend ***

Regie: George Sallo

Met: Meg Ryan, Antonio Banderas, Colin Hanks, Selma Blair, Keith David

Speelduur: 95 min.

Redelijke komedie met Meg Ryan in een verrassende hoofdrol!

Vergelijk prijzen van My Mom’s New Boyfriend op DVD bij Kelkoo!

Het verhaal (met dank aan Bridge): Na drie jaar voor de FBI in het buitenland gezeten te hebben, keert Henry Durand (Colin Hanks) terug naar zijn woonplaats. Tijdens zijn afwezigheid is zijn moeder Marty (Meg Ryan) echter veranderd van een dikke en ongelukkige vrouw in een slanke, pittige en vooral uitzonderlijk sexy dame. Henry heeft grote moeite met deze nieuwe versie van zijn ooit zo degelijke moeder. Tommy (Antonia Banderas) en zijn trawanten hebben het plan opgevat een beroemd beeld van Bernini te stelen dat tijdelijk in Shreveport wordt tentoongesteld. Als Tommy toevallig de levenslustige en aantrekkelijke Marty ontmoet, ziet hij dat als een welkome afl eiding. Maar tijdens de voorbereidingen voor de diefstal van de Bernini, wordt hij zomaar verliefd op de zorgeloze Marty, wat voor de nodige complicaties zorgt. Daarbij kan hij het niet zo heel goed vinden met haar nogal bazige zoon. Als Henry van zijn FBI-baas Conrad (Keith David) de opdracht krijgt om een beruchte kunstdief te schaduwen, ontdekt hij tot zijn schrik dat het om Tommy gaat, de nieuwe vriend van zijn moeder. Dat betekent dat hij zijn moeder moet bespioneren tot in haar slaapkamer! Het afluisteren van slaapkamergeheimen behoort tot de taakomschrijving, maar wat doe je als het om je eigen moeder gaat?

Ons verdict: Ondanks dat My Mom’s New Boyfriend direct naar de videotheken ging is het een degelijk gemaakte komedie, met een prima cast. Meg Ryan speelt een verrassende rol en dit gaat haar redelijk goed af. Ook de rest van de cast doen hun ding naar behoren, maar zonder echte uitschieters of verrassingen. En daar wringt een beetje het schoentje met deze film. Het is allemaal dik in orde, het ziet er allemaal erg glad en duur uit, maar écht verrassend wordt het nergens. Het scenario hangt aan elkaar van de clchés en je hebt veel zaken al wel eens in een andere komedie zien voorbij komen. Toch valt er behoorlijk wat af te lachen! Verwacht echter geen ‘raunchy-comedy’ zoals American Pie of Van Wilder. My Mom’s New Boyfriend, die werd ingeblikt door George Gallo – bekend van de Midnight Run-franchise – blijft nog behoorlijk braaf. De humor zit eerder in de situaties en het zijn de acteurs die de film dragen. My Mom’s New Boyfriend is concluderend een fijne huurtip voor op een regenachtige avond, maar ook niet meer dan dat.

De DVD: Het anamorfische breedbeeld is scherp, met een goed contrast en een prima schaduwdetail. De zwarte tinten zijn solide en de kleuren hebben een natuurlijke aanblik. De gebruikte filmprint is proper en vuiltjes zijn niet aan de orde. Met uitzondering van wat minieme filmgrain en een enkele compressiefoutjes valt er weinig op het beeld aan te merken. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt meer dan behoorlijk, met een voldoende spreiding en steevast verstaanbare dialogen. De muziek zorgt voor het nodige gevoel van ruimtelijkheid en ruis of andere oneffenheden hebben we gelukkig niet waargenomen. Buiten een glossy slipcase en een resem promotionele trailers zijn er helaas geen extra features aanwezig.

Bekijk hier alvast de trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.