The Judge op iTunes review

The Judge posterThe Judge *** 1/2

Regie: David Dobkin (Wedding Crashers, Shanghai Knights )

met Robert Downey Jr., Robert Duvall, Vera Farmiga, Billy Bob Thornton, Vincent D’Onofrio, Dax Shepard, Leighton Meester,…

Speeltijd: 141′

Ga kijken als je hield van A Few Good Men.

Het verhaal: De ambitieuze New Yorkse advocaat Hank Palmer wordt naar zijn geboortestad teruggebracht vanwege de dood van zijn moeder. Zijn problematische relatie met zijn vader samen met het verwerken van zijn scheiding zorgen ervoor dat Hank meermaals terug naar de Big Apple wil trekken tot zijn vader wordt beschuldigd van het aanrijden van een man die hij jaren terug achter de tralies heeft gebannen.

Robert Downey Jr. & Robert Duvall in The Judge

Ons verdict: The Judge is regisseur David Dopkins’ eerste serieuze film na komedies zoals Wedding Crashers & Shanghai Knights en hij koos niemand minder dan Robert Downey Jr. om te helpen bewijzen dat The Judge een krachtige film kan worden. Een goede maar spannende keuze gezien Downey Jr. met The Avengers, Iron Man & Sherlock Holmes een zekere commerciële buzz heeft die soms moeilijk af te schudden is. Maar wie het repertoire van Robert Downey Jr. kent, weet dat hij stevige rollen kan neerzetten zoals in Zodiac & A Scanner Darkly. Om enigzins de wolk van twijfel weg te werken, koos Dopkins slim om een veteraan in Hollywood toe te voegen aan de cast: Robert Duvall die we kennen uit o.m. The Godfather, Apocalypse Now & Deep Impact. De clash tussen beide acteurs in dit diep (meer dan 2 uur durend) emotioneel verhaal maakt The Judge tot wat het is: beide acteurs spelen de longen uit hun lijf om de gebroken & kwetsbare band tussen een strenge vader en een verloren zoon tot leven te brengen. Supporting cast Vincent D’Onofrio, Vera Farmiga & Billy Bob Thornton geven The Judge nog net dat beetje extra om het publiek volop te laten genieten van de acteerprestaties in deze film. De vraag blijft of je hier 141 minuten voor nodig hebt (vooral het begin laat te wensen over), maar enfin, fair enough. De cinematograaf uit de Spielberg-stal Janusz Kaminski kies bovendien heerlijke locaties & shots uit om het plot traag maar stevig uit te werken en zo kijkers perfect te laten genieten van The Judge op een vrijdagavond achter de buis.

Kortom, The Judge heeft ons verbaasd met zijn indrukwekkende acteerprestaties. Samen met de cinematografie en een verfijnd einde maken ze The Judge meer dan een doordeweekse televisiefilm. Geniet onderaan van 4 The Judge clips die de kwaliteiten van de cast aantonen:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter