Rest Stop: Don’t Look Back DVD review

Rest Stop 2 coverRest Stop 2 ***

Regie: Shawn Papazian

Met: Richard Tillman, Jessie Ward, Graham Norris, Brionne Davis, Steve Railsback

Speelduur: 85 min.

Middelmatig vervolg op de succesvolle direct-to-dvd folterhorror Rest Stop.

Het verhaal: Een jaar geleden verdwenen Jesse en Nicole spoorloos. Tom Hilts (Richard Tillman), de oudere broer van Jesse, besluit samen met zijn knappe vriendin Marilyn (Jessie Ward) en zijn freaky beste vriend Jared (Graham Norris) op zoek te gaan naar het verdwenen koppeltje. Helaas voor het dappere drietal dwaalt de meedogenloze en bloeddorstige moordenaar in de vuile, gele truck nog steeds lustig rond op zoek naar slachtoffers…

Ons verdict: De horrorfans krijgen klaarblijkelijk maar niet genoeg van Saw en folterconsoorten, want nu worden ook de videotheken overspoeld met gewelddadige horrorfilms waar niet op een emmertje bloed meer of minder gekeken wordt. Rest Stop werd één van de meest succesvolle “Raw Feed”-films, het genre sublabel van Warner Bros, en zodoende hebben we nu de sequel. De film gaat verder waar de eerste film stopte en het is leuk dat men grotendeels dezelfde acteurs wist te casten. De film ziet er gelikt uit en voelt nergens goedkoop of direct-to-dvd aan. De cast levert bevredigend werk af en ook deze sequel bevat enkele gore folterscènes (zie foto’s), maar helaas gaat het verhaal regelmatig uit de bocht als de makers opnieuw de onnodige spooktoer blijken op te gaan. Dit werkt niet echt en het wordt dan ook nergens spannend. Hoewel de eerste eveneens geen grote kunst was, bleef deze toch beter hangen mede dankzij de sterke vrouwenrol van Jaime Alexander. Maar haar rol wordt helaas door een andere actrice ingevuld, die letterlijk maar een schaduw is van Alexander. Rest Stop 2: Don’t Look Back is welliswaar niet slecht, maar ook helemaal niet goed. En op een grijze muis zaten we nu nét niet te wachten! Voor de completisten uiteraard een must, maar voor de rest eerder een huurtip.

De DVD: Het anamorfische 2.35:1-beeld is best bevredigend qua scherpte, met een prima contrast en een voldoende schaduwdetail. Het zwartniveau is solide en de overige kleuren ogen helder en realistisch. Vuiltjes en beschadigingen zijn gelukkig niet aan de orde. Digitale compressiefoutjes blijven beperkt tot het minimum, maar er is wel redelijk wat stillistisch toegevoegde korrel aanwezig om de grimmige sfeer op te wekken. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt op zijn beurt warm en dynamisch, met helder klinkende dialogen. De achterkanalen worden op hun beurt gebruikt voor de filmmuziek en de geluidseffecten en de subwoofer zorgt voor de nodige punch tijdens de horrorscènes. Buiten de bloederige Unrated versie, voegde Warner enkele leuke extra’s toe. Zo is er een audiocommentaartrack ingesproken door schrijver/producent John Shiban en regisseur Shawn Papazian. De heren vertellen hoe de film tot stand kwam aan de hand van weetjes en anekdotes. In “Doomed To Repeat” (12 min.) wordt de zogenaamde mythology van de franchise onderzocht door de betrokkenen. Er zijn eveneens een hele verzameling deleted scènes (11 min.) en een alternatief einde (1 min.) aanwezig. De originele trailer en trailers voor de reeds verschenen “Raw Feed”-titels vormen de laatste extra’s op het schijfje.

Bekijk hier alvast de trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.