Brotherhood Of Blood DVD review

Brotherhood of Blood coverBrotherhood of Blood *

Regie: Michael Roesch en Peter Scheerer

Met: Victoria Pratt, Jason Connery, Sid Haig, Ken Foree

Speelduur: 84′

Duizelingwekkend slechte lowbudget horrorfilm, van de makers van het al even ‘meesterlijke’ Alone In The Dark II.

Het verhaal: De gevaarlijke vampierenjager Carrie Rieger (Victoria Pratt) vecht voor haar leven in een duistere, vochtige kelder. Een al lang vergeten vloek dwingen haar en de vmpieren een pact te sluiten. De machtige demon Vlad Kossei is namelijk bevrijd van zijn vloek en is teruggekeerd. Vampier of mens, Kossei vernietigend alles wat hem in de weg staat. De mensheid staat voor de Apocalyps als Carrie niet haar ergste vijand, de ondoden, in vertrouwen neemt…

Ons verdict: Brotherhood of Blood is het regiedebuut van Michael Roesch en Peter Scheerer. U hebt nog nooit van hen gehoord? Houden zo! Deze twee van Duitsland afkomstige filmmakers houden er een dichte werkrelatie op na met de beruchte Uwe “The master of error” Boll. Hoewel je de films van Herr Boll op zijn zachtst gezegd geen grote kunst kan noemen, hebben ze wel allemaal een interessante cast en een degelijk budget. Zonder talent heeft dit uiteraard allemaal nog steeds geen betekenis, maar Brotherhood of Blood kan zelfs niet eens profiteren van een fatsoenlijk budget. De horrorfilm, waar Boll ongetwijfeld twee euro en vijftig cent heeft ingepompt, is zelfs zo enorm lowbudget dat je meermaals uit de film getrokken wordt nog voor deze goed en wel vertrokken is! Niet alleen is het beeld de hele tijd wazig, waarschijnlijk door het gebruik van een goedkope apparatuur, daarbovenop zijn de sets soms niet eens fatsoenlijk aangekleed. Maar het wordt nog erger! Een resem acteurs van één of ander lokaal amateurgezelschap lijken de eerste acte van de film op te vullen en staan stuk voor stuk potsierlijk te klungelen dat het geen naam heeft. Gelukkig blijkt Victoria Pratt (Mutant X) nog het nodige talent in haar te hebben en vanaf deze blondine de film in handen neemt lijkt er beterschap in te zitten. Helaas wordt ook die hoop al snel de kop ingedrukt door fletse regie, slordige actiescènes, diverse continuïteitsfouten en infantiele dialogen. Om nog maar te zwijgen van een lachwekkende ‘performance’ van Ken “Dawn of the Dead” Foree! Het verhaal is pure nonsens en de film gaat veel te traag vooruit om te blijven boeien. Jason Connery (inderdaad de zoon van Sean) doet wel zijn best en ook Sid Haig (The Devil’s Rejects) is een beetje een reddende engel van deze saaie horrorfilm, maar tegen dan is alle hoop al verloren en is Brotherhood of Blood al lang bezweken onder zijn mankementen. Te mijden!

De DVD: Het anamorfische 1.78:1-beeld stelt wat teleur, met softe aanblik en weinig detail/diepte. Bovendien wordt het beeld geplaagd door ghosting en een teleurstellend zwartniveau. De kleuren ogen bovendien flets en somber. De Engelse Dolby Digital 5.1-track blijkt van een betere kwaliteit, met verstaanbare dialogen en een prima weergave van de muziek en effecten. In de ‘extra’s features’-sectie kan je terecht voor een kort clipje (5 min.) met setbeeld en een resem interviewsnippers, dezelfde welke je overigens een tikkeltje uitgebreider kan bekijken onder de aanduiding ‘interviews’ (4 min.). De twee cineasten Roesch en Scheerer worden bijgestaan door Sid Haig voor een stukje audiocommentaar. De originele trailer en een collectie promotionele trailers zijn eveneens van de partij.

Bekijk hier een clipje over Uwe Boll:

3 gedachten op “Brotherhood Of Blood DVD review”

  1. deze gekocht bij boekenvoordeel en heb er al spijt van. zo amateuristisch. zag ook plaque town staan is die de moeite?

    Please wait...
  2. Eigen schuld, dikke … ;-) Plague Town nog niet gezien eigenlijk. Het is alleszins geen Uwe Boll.

    Please wait...
  3. deze juist gezien en verhaal is oke en ben toch een paar keer verschoten maar zoals je zegd acteer en decor kon beter.

    Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter