Nieuwe digitale tv zender, Acht, een Vlaamse versie van HBO?

acht

Bent u, net als ondergetekende, ook zo iemand die de laatste jaren vooral zijn heil zocht in DVD boxen om nog eens optimaal te kunnen genieten van de betere (veelal Amerikaanse) tv fictie? Vindt u het ook een schande dat prachtreeksen als The Sopranos en The Wire op de 2BE’s en VT4’s van deze wereld altijd na middernacht, of helemaal niet, geprogammeerd worden?

Proficiat, u behoort tot die ‘mytische’ unserved audience voor wie televisie meer mag zijn dat reality en domme quizjes, maar voor wie Canvas toch ook weer net iets te vaak de hoogculturele en/of geschiedkundige (“Hoeveel WOII docu’s kan een redelijk mens aan?”) weg bewandelt?

Wanhoop niet langer: Digitale TV kijkers krijgen er met Acht, vanaf aanstaande maandag 18 mei, helemaal gratis, een nieuwe zender bij. Hofleverancier wordt de verdiend bejubelde Amerikaanse kabelzender, HBO. Naast alom bekende HBO klassiekers als The Sopranos en Six Feet Under, beleven ook oude en nieuwe pareltjes als The Wire, Curb Your Enthusiasm, Entourage, Generation Kill, In Treatment en Flight of the Concords hun Vlaamse TV prémière. De rest van het zendschema wordt aangevuld met Britse fictie van gelijkaardig kaliber, kwalitatieve documentaires en muziek concerten. Tegen het najaar zouden er ook een beperkt aantal eigen producties te zien zijn. Zodat u nooit meer kan beweren dat er niets op TV is!


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

One thought on “Nieuwe digitale tv zender, Acht, een Vlaamse versie van HBO?”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.