Sonic the Hedgehog recensie op Streamz Plus

Sonic the Hedgehog recensieSonic the Hedgehog ** 1/2

Regie: Jeff Fowler (Gopher Broke)

Met James Marsden, Jim Carrey, Tika Sumpter, Neal McDonough & de stem van Ben Schwartz.

Speeltijd: 99′

Ga kijken als je hield van Dora the Explorer, Pokemon Detective Pikachu, Cats & Dolittle.

Het verhaal: SONIC is een komisch live-action avontuur gebaseerd op de klassieke videogame van SEGA, met in de hoofdrol de iconische heethoofdige blauwe egel. De film volgt Sonic in zijn ontdekking van de wereld met zijn nieuwe menselijk vriend Tom Wachowski. Sonic & Tom moeten hun krachten bundelen om Dr. Robotnik te stoppen. Deze gemene gekke wetenschapper wil Sonic zijn superkrachten stelen om zo de hele wereld te domineren.

Sonic the Hedgehog recensie op Streamz

Ons verdict: Wie is er niet opgegroeid met Sonic the Hedgehog? Samen met Mario Bros. was (en is) het één van de populairste gamingfiguren uit de jaren ’90 en toch heeft het tot 2020 geduurd alvorens deze videospelheld een bioscoopfilm kreeg, terwijl Mario & Luigi al in de jaren ’90 van de partij waren en de Turtles zelfs 2 franchises achter de kiezen hebben.

Sonic vs. Robotnik in nieuwe Sonic the Hedgehog recensie op Streamz Plus

Echter werd deze live action-verfilming van Sonic the Hedgehog al vanaf het begin geteisterd door problemen. De special effects moesten opnieuw gedaan worden nadat heel wat fans op social media ontevreden waren van de (toegegeven) belachelijke ogen van Sonic. Dat werd al een geluk opgelost met als gevolg een groter budget van zo’n 95 miljoen dollar en een omzet van zo’n 300 miljoen dollar. Maar wat vele klagers niet beseffen, is dat de ogen ook effectief bij het imago van de film passen. De nieuwste Sonic-film is een familievriendelijke versie van het spel die heel het gezin samen wil brengen en daar staat dan ook een zeer mager scenario tegenover. Vele SEGA-fans zullen de knipogen naar de games hier en daar wel kunnen pruimen (de 8-bit aftiteling en de post-credit scène op het einde is om van te smullen overigens), want deze zijn goed verwerkt in het verhaal. Maar in het algemeen blijft het slap werk van debuterende regisseur Jeff Fowler vol flauwe dialogen en ook teleurstellend werk van Jim Carrey die veel beter uit de hoek had kunnen komen met een regisseur die hem uitgedaagd had. Al een geluk zien (de kostuums van) zowel Robotnik & Sonic er strak uit gedurende de hele film.

Kortom, Sonic the Hedgehog is een leuke familiefilm die de gamende ouder zal entertainen, maar het is geen hoogvlieger ondanks de verbeterde CGI. Nu beschikbaar op Streamz, de nieuwe Vlaamse Netflix.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter