Birds of Prey And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn recensie op Amazon Prime Video België

Birds of Prey recensie op Amazon Prime Video BelgiëBirds of Prey ** 1/2

Regie: Cathy Yan (Dead Pigs)

Met Margot Robbie, Ewan McGregor, Jurnee Smollett-Bell, Mary Elizabeth Winstead, Rosie Perez, Ella Jay Basco, Chris Messina, Ali Wong,…

Speeltijd: 108′

Ga kijken als je hield van Deadpool.

Het verhaal: Ken je die grap van de agent, de zangvogel, de psychopaat en de maffia-prinses? Birds of Prey And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn is een bizar verhaal verteld door Harley zelf, zoals alleen Harley dat kan. Heel Gotham wordt overhoop gehaald nadat Roman Sionis, de grootste en meest narcistische schurk van de stad, en zijn toegewijde rechterhand Zsasz een prijs op het hoofd van het jonge meisje Cass hebben gezet. Dit leidt ertoe dat de paden van Harley, Huntress, Black Canary en Renee Montoya elkaar kruisen, waarna dit bijzondere viertal met elkaar zal moeten samenwerken om Roman te verslaan.

Ewan McGregor in Birds of Prey recensie

Ons verdict: DC Comics & Warner Bros. zitten met een stevig PR-probleem. Het floppen van Justice League en de toenemende druk van Marvel heeft daar veel mee te maken, maar met Joker kwam er hoop, want het deed iedereen naar een andere kant van DC kijken. Birds of Prey was toen allang in productie en kon zich niet tijdig ontwrichten van zijn Suicide Squad-legacy.

De mooie grafische effecten in Birds of Prey recensie

Toegegeven, Birds of Prey is best fun: totale chaos gecombineerd met excentrieke kostuums & kleurrijke visual effects. Maar het is vooral de doordeweekse kunde van regisseuse Cathy Yan die Birds of Prey mainstream maakt en daarbij zijn volle potentieel met heel wat leuke mythologie niet benut. OK, Birds of Prey mag dan misschien #MeToo approved zijn, het scenario steelt het qua verhaalijn, opbouw & structuur schaamteloos van Deadpool (zonder de krachtige humoristische elemeten dan) en het Birds of Prey-team met namen zoals Jurnee Smollett-Bell, Mary Elizabeth Winstead, Rosie Perez, Ella Jay Basco, Chris Messina & Ali Wong  acteert slap naast Robbie. Topacteur Ewan McGregor & Chris Messina spelen gewoonweg een te rare rol om er een mening over te hebben. Tot slot is Birds of Prey al een geluk niet te lang, waardoor het nog best te verdragen is, maar we hadden meer verwacht van deze DC-film.

Kortom, DC Comics & Warner Bros. wisten met Birds of Prey de vreugde uit The Avengers Endgame met een all woman team niet te verzilveren. En dat met een Margot Robbie in de hoofdrol. #Shame

 

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter