Rachel Getting Married DVD review

rachel-coverRachel Getting Married***

Regie: Jonathan Demme

Met: Anne Hathaway, Bill Irwin, Rosemarie DeWitt, Debra Winger

Speelduur: 108′

Prima drama, dat ondanks het uitstekende acteerwerk toch een beetje de mist in gaat…

Het verhaal: Als Kym Buchman (Anne Hathaway) naar het ouderlijke huis terugkeert voor het huwelijk van haar zus, brengt ze een verleden van persoonlijke crisis, familieconflicten en tragedie met zich mee. De talrijke vrienden en kennissen van de bruid en bruidegom zijn samengekomen voor een opgewekt weekend van feesten, muziek en liefde. Kym, met haar bijtende oneliners en flair voor sensationeel drama, is echter een katalysator voor de sluimerende spanningen in de familiedynamiek….

rachelgettingmarried

Ons verdict: Rachel Getting Married was één van die films die vorig jaar veel aandacht kreeg door de diverse prestigieuze awards, waaronder een Oscar-nominatie voor hoofdactrice Anne Hathaway. Het is een feit dat het acteerwerk prima is en we gunnen de steeds maar hoger rijzende Hathaway alle aandacht en eer. Ze acteert erg emotioneel en krachtig, terwijl ook de rest van de cast hun best doen. Toch mist de film wat sturing en hoe verder Rachel Getting Married evolueert, hoe dieper we onszelf betrapten op onverschilligheid voor de personages. Er gebeurd uiteindelijk gewoon bitter weinig in de film en dit had gerust al wat opgelost kunnen worden met een iets snediger tempo. Door de acteerwerk zeker een huurtip voor de cinefielen onder ons, maar net als pakweg The Wrestler was ook Rachel Getting Married een beetje overroepen.

De DVD: Het anamorfische 1.85:1-beeld is prima, maar het heeft natuurlijk het uitzicht van een trouwvideo. Gelukkig is het beeld scherp genoeg, met een degelijke contrast en schaduwdetail. Vuiltjes en andere dramatische beeldfouten vormen eveneens geen probleem. Van hetzelfde laken een broek met de Engelse Dolby Digital 5.1-track. Het klinkt allemaal ‘realistisch’, maar gelukkig zijn de dialogen over de hele lijn goed te verstaan en komt de muziek prima tot zijn recht. Ruis en storingen zijn niet aan de orde! De DVD is verder voorzien van een prima collectie bonus features zoals maar liefst 2 commentaartracks, 2 featurettes, weggeknipte scènes, een ruime Q&A met cast en crew en tenslotte de originele bioscooptrailer.

Bekijk hier deze trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.