Intruder DVD review

intruder-coverIntruder****

Regie: Scott Spiegel

Met: Elizabeth Cox, Renée Estevez, Dan Hicks, Sam Raimi, Bruce Campbell

Speelduur: 85′

Geweldige ‘vergeten’ slasher van de makers van Evil Dead II en Pulp Fiction!

Het verhaal: Het is 22.00 uur… De avond voordat Walnut Lake’s buurtsupermarkt voorgoed haar deuren sluit. De eigenaren en de nachtploeg hebben een lange dienst voor de boeg langer dan ze denken! Het allerbeste kassameisje, Jennifer (Elizabeth Cox), heeft een gestoord vriendje dat net uit de gevangenis is. Als hij ineens voor de deur staat beginnen er vreemde dingen te gebeuren De telefoonlijnen worden doorgesneden, en de nachtploeg wordt danig uitgedund één voor één, op de meest gruwelijke manier! Een ex-smeris probeert te ontdekken wie de moordenaar is en wat hem tot deze bloeddorst bracht. Maar is het wel het exvriendje of toch iemand anders?

intruder-pic

Ons verdict: Met de vaak onnodige remakes van klassieke jaren tachtig ‘slash and stalk’-films (ofte slashers) zoals Halloween, Prom Night, Black Christmas, The Texas Chainsaw Massacre, My Bloody Valentine en Friday The 13th, zou je haast vergeten dat er ook ooit originele films gemaakt werden. Intruder is er zo ééntje, maar werd bij zijn release jammer genoeg ondergesneeuwd werden door de grote franchises. Intruder is er zo ééntje. Hoewel het verhaal weinig om het lijf heeft, maken Scott Spiegel (From Dusk T’ill Dawn 2: Texas Blood Money, scenario Evil Dead II) en debuterend producent Lawrence Bender (Pulp Fiction, Inglourious Basterds) er een erg leuke slasherprent van, vol slimme verwijzingen, originele camerastandpunten en extreem inventieve moordsequenties. Het acteerwerk is degelijk en let vooral op de geweldige optredens van horror-oudgedienden als Bruce Campbell, Sam Raimi (ja die Sam Raimi!) en Dan Hicks. Een vergeten horrorparel uit de gouden jaren tachtig, die nu dankzij Mr. Horror Jan Doense de behandeling en aandacht krijgt die deze horrorfilm verdient. Kortom, warm aanbevolen!

De DVD: Het originele 1.33:1-beeld is bevredigend, met een prima Engelstalige Mono-soundtrack. Jammer genoeg zijn de extra’s beperkt tot enkele trailers, waaronder de originele bioscooptrailer. Toch een must-own voor iedere zichzelf respecterende slasherfan!

Bekijk hier een trailer van de film:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.