How to Get Away with Murder S5 recensie op Netflix België

How to Get Away with Murder S4 recensie op Netflix BelgiëHow to Get Away with Murder S5 *** 1/2

Bedenker: Peter Nowark (Scandal)

Met Viola Davis, Karla Souza, Charlie Weber, Aja Naomi King, Jack Falahee, Matt McGorry, Liza Weil, Conrad Ricamora, Cicely Tyson, Jimmy Smits, Billy Brown, Milauna Jackson,…

Speeltijd: 15 afleveringen / 45 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van de vorige seizoenen van How to Get Away with Murder.

Het verhaal: Annelies Keating en de Keating 4 starten hun levens terug op na de turbulente gebeurtenissen van seizoen 4, maar het duurt niet lang alvorens  de groep terug in problemen komt.

How to Get Away with Murder S5 recensie op Netflix België

Ons verdict: Streamingdiensten tarten al een tijdje de hegemonie van klassieke TV-kanalen wereldwijd en daar zijn ABC, CBS & NBC in de Verenigde Staten die in het verleden teerden op fictie van lage kwaliteit de grootste slachtoffers van. Ons hoor je niet klagen (dank u om ons te verlossen, Netflix & co). How to Get Away with Murder was op dat vlak een vreemde eend in de bijt, gezien de bijdrage van Viola Davis en de scherpe pen van Peter Nowark.

De cross-over tussen Scandal & How to Get Away with Murder in seizoen 4 bleek geen groot succes, dus voelt dit 5de seizoen vooral aan als een herstart waarin de reeks terug naar zijn oorsprong gaat en opnieuw een goed verhaal vindt rond de vader van Nate Lahey. Opnieuw is het de legendarische editing die How to Get Away with Murder zo goed maakt. Het ontbreken van nieuw bloed Timothy Hutton, Amirah Vann, Mimi Rogers & Rome Flynn geven dit 5de seizoen nu niet bepaald vleugels. Het is het terugkomen van gastrollen door o.m. Femke Janssens & Glynn Turman die How to Get Away with Murder S5 in een stroomversnelling brengen. Tot slot blijft deze show staan met de acteerprestatie van Viola Davis.

Kortom, How to Get Away with Murder blijft naast Suits nog steeds onze guilty pleasure. Hou je van de continuïteit van het 4de seizoen van How to Get Away with Murder? Dan zit je met dit 5de seizoen op Netflix opnieuw aan het goede adres.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter