The Incredibles 2 België recensie

Vlaamse recensie van The Incredibles 2The Incredibles 2 ***

Regie: Brad Bird (Ratatouille)

Met de Engelse stemmen van Craig T. Nelson, Holly Hunter & Samuel L. Jackson / Vlaamse stemmen Karel De Ruwe, Ann Reymen & Ronny Mosuse

Ga kijken als je hield van het vorige Incredibles & James Bond-films voor de eeuwwisseling.

Het verhaal: Na 15 jaar verbanning van superhelden vertonen de Incredibles zich opnieuw, maar de politie vat hen na een mislukte poging en maken een einde aan hun escapades.

Ons verdict: Zo’n 14 jaar geleden zag de zoveelste Pixar-hit, The Incredibles, het licht en hoewel wij persoonlijk geen grote fan waren, werd het wel een dikke hit aan de Amerikaanse box office. Een fusie met Disney en een schandaal rond de CEO verder is Pixar een ander animatiestudio dan post-Incredibles, zeker met creatievelingen Jennifer Lee & Pete Doctor aan het roer. Wat betekent dit voor de helden uit The Incredibles-franchise?

Mr. Incredible & jack Jack in The Incredibles 2

Wel niet veel, want Amerikaanse critici zijn laaiend enthousiast, maar The Incredibles 2 was een beetje zoals de voetbalmatch Zweden – Duitsland gisteren. Het begin met Elastigirl (jeuj, #MeToo) is ondermaats en weet geen enkele peuter te entertainen, maar uiteindelijk zorgt de samenhang en de ontknoping voor soelaas met Jack Jack die de Toni Kroos van dienst speelt. De animatiefiguren spreken kinderen tot de verbeelding, maar het plot is doorzichtelijk vanaf het midden van de film. We eren ook graag de opzet van The Incredibles 2, die laat terugdenken aan de geweldige spionagedagen van de James Bond-franchise. Of moeten we Johnny Quest zeggen?

Kortom, The Incredibles 2 gaat met de hakken over de sloot. We hebben beter gezien van Brad Bird die nog steeds mijn lievelingsanimatiefilm op zijn palmares heeft.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter