The Affair S2 recensie op Netflix België

The Affair recensie op Netfix BelgiëThe Affair S2 ***

Bedenkers: Hagai Levi (In Therapy) & Sarah Treem (House of Cards)

Met Dominic West, Ruth Wilson, Joshua Jackson, Maura Tierney, Julia Goldani Telles, Jake Siciliano, Colin Donnell, Darren Goldstein, Kaija Matiss, Josh Stamberg, Victor Williams,…

Speeltijd: 12 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Bloodline & Traffic.

Het verhaal: Noah & Helen proberen op een vriendelijke manier hun huwelijk af te handelen, terwijl Alison probeert aan haar nieuwe leventje in Brooklyn gewoon te worden.

Ruth Wilson & Dominic West in The Affair

Ons verdict: Gemengde gevoelens bij het 2de seizoen van The Affair. Volgens IMDb is dit 2de seizoen met een gemiddelde van 8.2 op 10 nog een stukje beter dan zijn voorganger en in zekere zin zie je dat aan het toenemend budget & de verbeterde cinematografie. Maar wij kunnen niet voorbij een cruciale fout in het scenario kijken. The Affair S2 heeft een geweldig plot die uitstekend tot zijn plooi komt aan het einde van het seizoen, maar het feit dat Alison zo weinig interesse heeft in haar kersverse dochter, vinden we zeer ongeloofwaardig voor een gewezen moeder die haar kind verloor in een vorig huwelijk. Je merkt dat de keuzes van deze show duidelijk meer door mannen gemaakt wordt, want de psyche van Noah wordt meer uitgewerkt, maar die van Alison blijft aan de oppervlakte. Wel opmerkelijk aan The Affair S2 is dat we ook het perspectief van Helen te zien krijgen, een mooie keuze die actrice Maura Tierney een terechte Golden Globe opleverde.

Kortom, The Affair S2 is een uitstekend plot, maar de karaktertekening van Alison laat te wensen over.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter