Wie is King Paimon in Hereditary?

Wie is King Paimon uit Hereditary?

Opgelet, spoilers voor diegenen die nog niet naar het geweldige Hereditary zijn gaan zien, dus wees gewaarschuwd. In deze nieuw horrorfilm wordt er uitvoerig verwezen naar de hel en we gingen daarom voor jullie op zoek naar het mysterieus figuur King Paimon uit Hereditary. Wie is deze King Paimon en waarom is hij zo belangrijk voor het verhaal in Hereditary?

Het symbool van de familie Graham in Hereditary, het symbool voor King Paimon

Wel, alvorens we vertellen wie King Paimon is, moeten we een stapje terug nemen en teruggaan naar de origine van satanisme & demonologie. Hierbij beginnen we bij de Sleutel van Salomo, een Middeleeuws boek dat magische kennis bevat over demonen. De zogenaamde bijbel voor aanvoerders van Satan. Hel bestaat nl. niet alleen maar uit de duivel Lucifer, maar hij heeft heel wat handlangers ter beschikking. Kwade geesten en demonen die nader verklaard werden door vele schrijvers tijdens de Middeleeuwen en toegediend werden aan Koning Salomo. Eén van deze handlangers van Lucifer was Paimon, één van de 8 koningen van hel naast namen zoals Baal, Beleth, Purson, Asmodai, Balam, Zagan & Belial. Paimon is één van de demonen waarnaar verwezen wordt in het deel Ars Goetia van de Lemegeton, ook wel bekend als de kleine Sleutel van Salomowaarin 72 demonen worden verklaard. In het boek is hij vooral een drager van kennis, de man die alle kunsten, filosofieën & wetenschappen onder de knie heeft en de wetten van de Aarde tot in de puntjes kent. Bovendien heeft hij het grootste leger aan demonen ter beschikking in hel, een leger dat je aan het einde van Hereditary enigszins tot leven ziet komen. Aan het einde van Hereditary zien we ook hoe dochter Charlie dankzij het werk van haar overleden oma en haar volgelingen ontwaakt in het lichaam van haar broer Peter en daarbij de gedaante neemt van Koning Paimon samen met zijn leger demonen. Hoewel dit geïnsinueerd wordt, lijkt King Paimon geen al te grote krachten te hebben buiten het aanvoeren van zijn leger van demonen dan.

Toni Collette in Hereditary

De vraag die wij hierbij stellen, is of de makers van Hereditary bereid zijn om verder te gaan en meerdere koningen van de onderwereld tot leven te laten komen op het witte doek. Vinden jullie dit een goed idee? Laat het ons weten op onze Facebook-pagina!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter