Gamer review

Gamer ****

Regie: Mark Neveldine & Brian Taylor (Crank, Crank 2)

Met Gerard Butler, Amber Valletta, Michael C. Hall, Kyra Sedgwick, Alison Lohman, Ludacris, …

Speeltijd: 95′

Ga kijken als je hield van Crank & Domino.

Het verhaal: Tillman is een veroordeelde misdadiger die in de levensechte First-person Shooter Slayers als Kable gekend is voor zijn vechtskills en topscores. Samen met zijn bestuurder Simon zijn ze op weg om Tillman vrij te laten (na 30 overleefde sessies mag hij vrij), maar dit is buiten de mediamagnaat en miljardair Ken Castle gerekend die Kable niet los wil laten.

Ons verdict: Gamer lokte heel wat goede reacties uit door de innovatieve online Flash poster het internet rond te sturen. Samen met het succes van de Crank-films kregen dezelfde regisseurs de opportuniteit om een tof concept uit te werken: games coming to live ! De gekende cinematografie van Crank wordt toegepast op Gamer, waardoor het een zotte surrealistische film wordt met raakpunten naar schizofrenie. Samen met de ruwe actie en het spettende bloed moet ik toegeven dat het geen film is die toegankelijk is voor iedereen. De film komt soms nogal zenuwachtig over wat heel wat mensen nerveus maakt. Ik vind dit heerlijk om naar te kijken! Gerard Butler zet bovendien weer een prachtige prestatie neer (iets minder als 300 weliswaar) en ook de rest van de jonge cast ontgoochelt niet.

Kortom, dit is de eerste gamefilm waarvan ik hard heb genoten en stel voor hem zo snel mogelijk in de cinema te gaan bekijken. Hopelijk wordt deze franchise ook uitgemolken en komen de games Society en Slayers virtueel tot leven. Onderaan kan je een leuk clipje bekijken uit de film Gamer:

2 thoughts on “Gamer review”

  1. Amai nog niet! Heb deze al een aantal maanden geleden gezien en vind het zelf ook een topper! Go for it K!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.