Intimate Enemies Blu-ray review

intimate enemiesIntimate Enemies***

Regie: Florent Emilio Siri

Met: Benoït Magimel, Albert Dupontel, Aurélien Recoing, Marc Barbé

Speelduur: 111′

Degelijke oorlogsfilm, maar de spreekwoordelijke big bang blijft jammer genoeg uit!

Het verhaal: Een Frans peloton, onder leiding van de onervaren Terrien (Benoït Magimel), is op een missie om een gevaarlijke rebellenleider uit te schakelen. Terrien walgt van de martelpraktijken van sommige Franse soldaten, maar zijn rechterhand sergeant Dougnac (Albert Dupontel) is ervan overtuigd dat Terrien zijn idealisme zal laten varen zodra hij met eigen ogen heeft gezien tot welke gruweldaden de vijand in staat is. Na een aantal keiharde confrontaties met de vijand ontdekken Terrien en Dougnac dat idealisme noch realisme tegen de gruwel van oorlog is opgewassen…

intimate enemies pics

Ons verdict: Intimate Enemies (ofte L’ennemi Intime) is de meest recente film van talentvol regisseur Florent Emilio Siri, die enkele jaren geleden furore maakte over de grote plas met Hostage. Intimate Enemies is ook erg stijlvol ingeblikt, met prachtige locaties en dynamisch camerawerk. Het ziet er allemaal geweldig uit en de cast levert vakwerk af, met op kop sterke vertolkingen van de charismatische Benoït Magimel (Seuls Two, The Nest) en de altijd prima Albert Dupontel (Irréversible, Paris). Toch blijft de film hier en daar ter plaatse trappelen, waardoor Siri vaak wat van de eerder opgebouwde emotionele spankracht verliest. Toch erg jammer, want Intimate Enemies bevat enkele straffe en moeilijk te slikken scènes. Net als de personages zelf, verliest Siri tegen het einde wat de pedalen en komt het einde over als een rommeltje. Intimate Enemies zal niet de geschiedenis ingaan als een klassieker of een filmische mijlpaal, maar is zeker een huurtip. Al wat is het maar omdat de Algerijnse onafhankelijksoorlog zo weinig aan bod komt in films!

De Blu-ray: Het 2.35:1 HD-beeld stelt niet teleur, met een goed contrast, prima scherpte en een uitstekend diepte en detail. Er is hier en daar wel wat stillistische filmkorrel aanwezig, maar verder is er weinig op het beeld van deze Blu-ray aan te merken. De Franse DTS-HD Master Audio 5.1-track is eveneens van een prima kwaliteit, met heldere en goed verstaanbare dialogen en een fraaie stereospreiding. De kogels vliegen je om de oren en de explosies hebben genoeg onderlijning. Ruis, storingen en kraakjes zijn zoals verwacht niet aan de orde. Jammer dat de Blu-ray niets van extra features bevat!

Bekijk hier de Engelse bioscooptrailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.